Borsodi polgármester a Sajó vízmérgezéséről: Ez gyilkosság, valakit itt bújtatnak, felelősöket végre! – videó

Megosztás

A borsodi település polgármestere rendkívül őszintén és kendőzetlenül mondta el véleményét a Sajó folyamatos, brutális vízmérgezéséről. Nehéz lenne nem egyetérteni Vilcsek Ernő, Jákfalva polgármesterének szavaival. Alaposan elküldte melegebb éghajlatra a leköszönő köztársasági elnököt, az elkendőző médiát és minden politikust, aki hallgat.

Keresetlen szavakat intézett Vilcsek Ernő polgármester mindazokhoz, akik nem adtak hírt a Sajó szennyezéséről. Még Áder János és egy ellenzéki képviselőket faggató riporter is megkapja a magáét. A csípős nyelvezetű videót a Facebookon tette közzé a település első embere.

Kiborította a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Jákfalva független polgármesterét a Sajó folyó március eleje óta zajló szennyezésére. A települést húsz éve vezető Vilcsek Ernő egy barátja szerint a probléma mostanra elképesztő méreteket öltött. „Szlovákiából ömlik át a mérgezett anyag a Sajó folyón!” – hívta fel a figyelmet csütörtöki, keresetlen szavakat tartalmazó videójában ismét a helyzetre, amelyről a Borsod24 is többször beszámolt.

Vilcsek megszólította a leköszönt köztársasági elnököt, Áder Jánost is, akinek kiemelt témája volt a környezetvédelem. A káromkodásokkal tarkított videóban a polgármester arról is beszél, hogy szerinte a közvetett hatás miatt „bele fogunk dögleni” a mérgezésbe. Ismerősére hivatkozva arról beszél, hogy „több tíz kilométeren kihalt az élővilág”.

Egy hozzászóló a videó alatt:

“Ezért szüntette meg Orbán a környezetvédelmi minisztériumot, hogy ne tudjunk sehol sem reklamálni! Ezt talán nem kellene szó nélkül hagyni! és még erre szavaztak az ott lakók? akkor lehet hogy szennyezett lesz a vizük?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek