A dühöngő férfi egy órán át dobálta a veszteglő vonatot

Megosztás

Hihetetlen történet Nyugat-Magyarországról, a férfi vélhetően öngyilkos akart lenni, de a vonat vészfékezéssel meg tudott állni. Ezek után véres kövekkel kezdte dobálni a szerelvényt, komoly károkat okozva benne.

Hegyeshalomból Győrbe tartott szerda késő délután egy EuRegio vonat, még nem ért el Mosonmagyaróvárig, amikor a mozdonyvezetőnek vészfékeznie kellett, mert egy férfi a síneken sétált véres, feltartott kezekkel. Nem sokkal később ugyanez a férfi a sínek között talált kövekkel elkezdte bombázni a vonat ablakait. Az utasok a szerelvényben rekedtek.

Vélhetően öngyilkossági szándékkal kóválygott a sínen a férfi, akit a vonat nem gázolt el, időben meg tudott állni. A vonat Levél (község) közelében megállt, a hátulját azonban ekkor eltalálta valami. „Egy véres kődarab landolt a lábamnál” – meséli egy szemtanú. A szerelvény nagyon lassan elindult tovább, aztán ismét megállt. Már vagy tíz percre rostokolt, amikor a férfi utolérte az egyetlen szerelvénnyel közlekedő járatot, és elkezdte dobálni az ablakokat. Az egyik szemtanú ezt mesélte a Telexnek:

„A vonatnak mindig azon részére menekültünk, ahol épp nem dobált. Aztán láttuk, amint a saját vérével – a keze vérzett – felírta, hogy ”Help!„. A kalauz egy idő után azt javasolta, hogy menjünk a vécébe, de mivel legalább húsz-harmincan voltunk a kocsiban, ez lehetetlen lett volna. Vártuk hát a segítséget.”

Egy másik szemtanú, illetve annak édesanyja megerősíti: több mint egy órát kellett várni, amíg megérkezett a rendőrség és a mentők. Addigra a férfi már az ablakok többségét betörte, a mozdonyvezetőnél felírta, hogy „KY”, ami szerintük a „Kill you” rövidítése lehetett – de akár mást is jelenthet. Az utasok közül senki nem sérült meg, de egy nappal a történtek után is a hatása alatt vannak. (via Telex.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek