Kivonják a forgalomból a Strepfen egyik tablettáját

Megosztás

Leállítja az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a Strepfen egyik szopogató tablettájának forgalmazását – vette észre a hatóság honlapján megjelent közleményt a Napi.hu. A szóban forgó tabletta a cukormentes, 8,75 mg-os, 24-es kiszerelésben árult gyógyszer, MH521 gyártási számmal.

Az indokolás szerint ugyanis a tabletta külalakja és íze nem felel meg a betegtájékoztatóban leírtaknak. Az OGYÉI kivizsgálta az esetet, és közölték: a tabletta küllemét és ízét is érintő gyártási módosításokat még nem tartalmazó betegtájékoztató került a dobozba, így viszont a gyógyszer nem felel meg a forgalomba hozatali engedélyben foglalt követelményeknek.

Az OGYÉI ugyanakkor leszögezi: a hiba nincs hatással a gyógyszer minőségére, betegbiztonsági kockázatot nem jelent, viszont a küllemi és ízbeli eltérés a betegek számára megtévesztő lehet.

Amíg a gyártó nem helyez el jól látható figyelmeztető cédulát a címkén vagy a dobozban, a terméket nem forgalmazhatják, és a gyógyszertárakból is visszahívják.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek