Kiváló fejlesztőjáték 1 éveseknek: a bébitaxi

Megosztás

Nagyon örülünk, ha a csemeténk már megtanult ülni, de még nagyobb az öröm a járni tanulás időszakában. Ilyenkor tesz jó szolgálatot egy bébitaxi, ami egy igazán kiváló mozgásfejlesztő játék. Milyen jó tulajdonságokkal bír egy ilyen járgány?

Bébitaxi a legkisebb korosztálynak

A bébitaxi egy lábbal hajtós jármű, amelynek autó alakja van. A már járni tudó kisgyerekek örömmel vesznek birtokba egy ilyen járgányt, és a szülők is szívesebben választják ezt kismotor helyett első játéknak. Hogy miért? Mert stabilabb, biztonságosabb, és általában tolókar is jár hozzá. Színben és formában is nagy a választék, a legmenőbb márkákat megjelenítő kisautók nagyon kelendőek.

Ezekből többfélét is találsz a Baby Lion webáruház termékei között, de akár traktor, rendőrautó vagy tűzoltóautó forma is megtalálható itt. Fiúknak és lányoknak egyaránt kínálnak bébitaxikat, melyek dizájnos kivitelük miatt hamar a gyerekek kedvenceivé válnak.

A bébitaxi több, mint mozgásfejlesztő játék: kreativitásra is ösztönöz, és az interaktív kormánykerék még további játéktevékenységeket is lehetővé tesz. A multifunkciós járgányoknak kényelmes, magas háttámlája és alacsony ülése van, hogy a picik minden percét élvezhessék a száguldozásnak.

A bébitaxi fejlesztő hatása

A bébitaxi tehát alacsony, kis méretű járgány, hogy a baba kényelmesen fel tudjon rá ülni egyedül is. A széles terpeszben való ülés és a lábbal való mozgatás fejleszti a kicsik izmait, a lábak erősödnek, de a törzs izomzata is edződik.

Remek választás a bébitaxi a gyerkőcök mozgáskoordinációjának fejlesztésére. Mivel maga hajtja a járművet, folyamatosan mozognia kell, és ezt ebben a korban a gyerekek nagyon élvezik. Az is tetszik nekik, hogy ők is autót vezetnek, mint a szülők. Közben fejlődik az egyensúlyérzékük is. 

Bent a szobában, de kint is használhatók ezek a játékok, egy sétálás már nem is lesz igazi bébitaxi nélkül! A játszótéren pedig össze lehet mérni a tudást a többi gyerekkel: vajon ki a leggyorsabb autóvezető?

Mit vegyünk figyelembe a bébitaxi vásárlásakor?

Mivel a bébitaxi egy olyan jármű, amivel a kicsik szívesen kocsikáznak a játszótérre menet, érdemes olyat választani, amelyiknek van tolókarja. Ezzel a szülők hátul tudják irányítani a gyermeküket. Akkor is jól jön ez a kiegészítő, mikor hazafelé már nincs kedve a gyerkőcnek autókázni, és nekünk kell cipelni a bébitaxit is. Bár az ilyen játékok súlya nem nehéz, mégis egyszerűbb megoldás hazáig tolni a járművet a tolókar segítségével.

Később ez le is szerelhető, akárcsak a lábtámasz és az oldalsó karfák. A komolyabb, minőségibb darabok – mint amilyeneket a Baby Lion kínálatában is látsz – így irányíthatóvá válnak. Ha már a gyerek kicsit nagyobb, maga is tud önállóan kanyarogni a járgánnyal.

Az igazán menő kocsikkal dudálni is lehet, esetleg villogó játékok is vannak rajtuk. Az a jó, ha az ülés felnyitható, ide pár apróságot el tudunk rejteni, ami kellhet a sétáláshoz.

Első születésnapra is kiváló ajándék lehet bármely bébitaxi.

Kapcsolódó cikkek