Hogyan kapcsolódhat az egészségtudatosság a rendezvényszervezéshez?

Megosztás

Az egészséges életmód egyre népszerűbb, ma már sokan odafigyelnek arra, hogy testileg-lelkileg jól legyenek, kiegyensúlyozott életet éljenek, megfelelően táplálkozzanak, és sportoljanak. A téma a rendezvényeken is gyakrabban kerül előtérbe. De milyen módon lehet egy rendezvény egészségtudatos?

Egészséges ételek – így válaszd meg a cateringet!

Könnyen megjeleníthetjük egy rendezvényen az egészségtudatosságot azzal, ha szakítunk a hagyományosnak mondható ételekkel, és újításokat vezetünk be a cateringben. Ezek lehetnek fehérjében gazdag, szénhidrátmentes fogások, teljes kiőrlésű harapnivalók, zöldségek, gyümölcsök. A szokványos pogácsa helyett válasszunk könnyedebb nassolnivalót: a friss saláták, mentes falatkák ideálisak lehetnek.

Érdemes még figyelni arra is, hogy minél többféle irányzat képviseltesse magát a kínálatban: vegák és vegánok ugyanúgy találjanak megfelelő ételt maguknak, mint a paleo hívei vagy azok, akik allergiásak valamilyen összetevőre.

A cukros üdítőitalok helyett legyen csak ásványvíz, esetleg frissen facsart narancslé. Nagyon divatos manapság a smoothie, ha ezt lehet iszogatni a rendezvény szünetében, biztos nagy sikert érünk el.

Pihentető ötletek

Magyarországon még nem elterjedt szokás, de külföldön már igen nagy divat jóga-, illetve fitneszlehetőséget biztosítani a rendezvények helyszínén. Egy sarkot elkülönítenek erre a célra a teremben, és itt a megfáradt hallgatók felfrissülhetnek.

Ilyen és ehhez hasonló ötletek gyűjtéséhez érdemes megkérdezni tapasztalt rendezvényszervező szakembereket, akik jól ismerik a hazai és külföldi trendeket. A MOE Rendezvényakadémia munkatársai rendkívül járatosak ezen a téren, így sok mindenben tudják segíteni a tanácsokért hozzájuk fordulókat. 

Ezenkívül összetett, sok témát érintő, online rendezvényszervező képzés is indul náluk folyamatosan, melynek során valódi, használható, gyakorlatba átültethető tudással lehet gazdagodni.

Wellness, fitnesz minden mennyiségben

Az is jó megoldás lehet még, ha eleve olyan helyszínen tartjuk meg a rendezvényt, ahol biztosítottak a pihenés, a sportolás, de a tanulás lehetőségei is. Ilyenek lehetnek a wellness-szállodák, ahol uszoda, szauna is van. Az előadást követően a résztvevők kikapcsolódhatnak, és az egész napos szellemi munkát követően kicsit megpihenhetnek, feltöltődhetnek. Köztudott az is, hogy a lelki egészség is nagy szerepet játszik abban, hogy sokáig fittek maradjunk.

A wellbeing, wellness témájú rendezvények sikere is óriási. Ha a cég profiljába belefér, nyugodtan tarthatók a dolgozóknak olyan előadások, workshopok, továbbképzések, melyek ezeket a területet célozzák meg: öregedés vagy az álmatlanság elleni küzdelem, alternatív gyógyászat, stresszkezelés, gyógyhatású készítmények.

Nagyon sokféle módja van tehát annak, hogy az egészségtudatosság megjelenjen a rendezvényeken.

Kapcsolódó cikkek