Hogyan hozható ki a legtöbb az elektromos kapásjelző használatából?

Megosztás

Ebben a bejegyzésben az elektromos kapásjelző tudatos hasznosításához igyekszünk megosztani néhány praktikus tanácsot. A cél az, hogy a lehető legtöbbet sikerüljön kihozni a használatból.

Úgyhogy ehhez mérten lesz szó rögvest a funkcionalitásról, valamint a szóba jöhető módszerekről, illetve adunk néhány praktikus tanácsot is az elektromos jelzők használatához.

Miben tud többet, jobbat, mást egy elektromos kapásjelző?

A hagyományos értelemben vett kapásjelzőkhöz képest a hozzáadott érték abban keresendő, ahogyan a kapás észlelését sikerül elősegíteni. A Damil.hu elektromos kapásjelző kínálatában elérhető modellek ugyanis erőteljes hanggal és fénnyel is jeleznek, amikor érzékelik a kapás.

Ami főként olyan helyzetekben jelenthet kiemelt hasznot, amikor nem ülünk a horgászbotok mellett maximálisan összpontosítva. Az elektromos kapásjelző haszna tehát, hogy bármit is csinálunk épp, akkor sem maradunk le az akcióról.

Persze akadnak olyan horgász módszerek, amelyeknél különösen hasznos lehet ez a fajta funkcionalitás. Úgyhogy rövidesen rá is térünk majd ezen módszerek részletezésére.

Milyen horgász módszereknél jöhet szóba a használata?

Minden bizonnyal a bojlis módszer az, ami a legtöbbek számára beugrik. Klasszikus értelemben vett kiülős pecáról van ugyanis szó, amelynél hosszú órák telhetnek el egy-egy hal között.

Ma már egyre több hagyományos fenekező horgász módszert kivitelező horgásznál lehet elektromos kapásjelzőt látni a vízpartokon, de hasonlót tudunk elmondani a feeder módszert favorizálókról is.

Utóbbi műfajban egyébként akad egy speciális ágazat. Amikor úgymond nagy halas feeder pecáról van szó, és ki kell várni a kapitális ponty vagy amur megérkezését, akkor bizony jelenthet hozzáadott értéket az eszköz rendelkezésre állása.

Miként hozható ki a legtöbb ebből az eszközből?

A cél alapvetően mindig az, hogy a horgászat körülményeihez igazodva tudjunk a leginkább eredményesek lenni. Tehát ehhez mérten javasolt gondolkodni arról is, hogyan szeretnénk a legtöbbet kihozni az elektromos jelző hasznosításából.

Különösen akkor jelenthet plusz előnyt a felkészültség, amikor éjszakai pecára is berendezkedünk. Ha jól sikerül beállítani magát a jelzőt, akkor akár még aludni is elvonulhatunk.

Olyannyira, hogy a korszerű szettek mellé távoli kihangosítóeszköz is beszerezhető. Így példának okáért nyugodtan pihenhetünk a faházban vagy a sátorban, mert ha éjnek évadján jön meg a várva várt kapás, akkor sem maradunk le semmiről.

Így könnyen előfordulhat, hogy az elektromos kapásjelző akár életünk halának a sikeres partra tereléséhez segíthet bennünket.

Kapcsolódó cikkek