Stummer János kilépett a Jobbikból

Megosztás

Szombaton alulmaradt a pártelnöki versenyben, a továbbiakban nem akar közösséget vállalni a Jakab Péter-féle irányvonallal.

Mint arról mi is írtunk, Jakab Pétert választották újra a Jobbik elnökévé a hétvégén. Egyetlen kihívója Stummer János volt, aki viszont kedden arról adott hírt a Facebook-oldalán, hogy kilép a pártból:

“A Jobbik szombati tisztújításán világos politikai alternatívát kínáltam a Jobbik kongresszusi küldötteinek, többségük azonban nemet mondott az általam javasolt hazafias politikára és szervezeti megújulásra” – írja a posztban a politikus.

“Szombaton nyilvánvalóvá vált számomra, hogy az a politikai közösség, amelynek az utóbbi 13 évben tagja és építője voltam, nem azon az úton kíván tovább haladni, ami a hazám jövője szempontjából üdvös. Jakab Péter és szűk környezetének politikáját és vezetési gyakorlatát eddig is távolságtartással kezeltem, a továbbiakban viszont nem kívánok közösséget vállalni vele.”

Stummer az előző ciklusban parlamenti képviselő és a parlament nemzetbiztonsági bizottságának vezetője volt, az április 3-i választáson azonban egyéniben nem tudott nyerni, és listáról sem jutott be a parlamentbe – emlékeztet a Telex.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek