Borzalmas létszámhiány a tűzoltóknál is

Megosztás

A pedagógusok mindhiába tiltakoztak, de látható, hogy számos más területen is rettentő rossz a helyzet, a tűzoltók létszámhiánya is hasonló méreteket ölt. Csak nehogy hirtelen a kormány “rájöjjön”, hogy a tűzoltók is a balliberális oldal által megtévesztett emberek közössége, Soros irányításával és valójában semmi probléma nincs abban a szakmában.

Üzemképes, de mégis a garázsban marad az emelőkosaras tűzoltóautók egy része, mert nincs elegendő ember a járművek üzemeltetésére – ezt mondta egy neve elhallgatását kérő tűzoltó az RTL Híradójának. A speciális kocsik története csak egy tünete a tűzoltókat sújtó létszámhiánynak, emellett rengeteg túlóráról és nehezen kivehető szabadságról beszélnek, hasonló okokból.

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke, Salamon Lajos az RTL-nek azt mondta:

a létszámhiány elment a falig.

Salamon szerint minden városban minimum 15-20 százalékkal csökkent a tűzoltók létszáma, de tudnak olyan megyei jogú városról is, ahol 30 fős a létszámhiány, és a környező városokból kell odarendelni kollégákat. A szakszervezeti elnök szerint ez azért súlyos probléma, mert egy tűz- vagy káresetnél döntő lehet, hogy van-e elegendő ember a kocsiban.

Ennél is nagyobb probléma, hogy a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet lejártával a felmondási tilalom is véget ér, amely tovább ronthatja a létszámokat. Salamon Lajos szerint ezt béremeléssel lehetne orvosolni – ezzel kapcsolatban azonban sem a Katasztrófavédelem, sem a Belügyminisztérium nem válaszolt az RTL kérdéseire. 

(via Hvg)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek