Kétszer elhalasztották, most májusban végre ismét Határtalan Napok a Miskolci Nemzeti Színházban

Megosztás

A miskolci teátrum májusban végre megrendezheti a járványhelyzet miatt már kétszer elhalasztott Határtalan Napok rendezvénysorozatot. Az esemény határon túli vendége idén Kassa lesz. A város művészetét, kulturális életét május 12-14. között ismerhetik meg az érdeklődők izgalmas színházi előadások, kiállítás és kerekasztal-beszélgetés során.

Idén Kassa városát látja vendégül a Miskolci Nemzeti Színház. A rendezvénysorozat első napján a Kassai polgárok – A Grosschmid család című kiállítás tekinthető meg a Nagyszínház nézőtéri társalgójában. A részletekről a szníház közleménye számolt be. Bemutatkozik még a Kassai Polgári Klub, mely jelentős szerepet játszott Márai Sándor író, gróf Esterházy János, Kassa egykori képviselője szobrának felavatásában, szervezésükben ünnepelheti Kassa városa a Márai megemlékezések mellett fivére, Radványi Géza emléknapjait. A Klub tevékenységéről hallhatnak bővebben az idelátogatók. Ifjabb Havasi Péter Őrjárat című önálló estje során Márait idézi meg. Vallomások és gondolatok – a második világháború eseményeinek tükrében – európaiságról, kereszténységről és felelősségről.

A kassai Thália Színház három előadással érkezik Miskolcra. A császár új ruhája című zenés mesejátékkal a fiatal színházkedvelőket invitálják a teátrumba. Hans Christian Andersen története talán aktuálisabb, mint valaha: kinevethető-e és megbüntethető-e a Császár? Amíg vannak a világon szókimondó kisgyerekek, talán van remény…

Márai Sándor Kaland című színműve a szerelem, a hűség és a hűtlenség, a karrier és a hivatástudat, a siker és a bukás drámája. Márai Sándor legsikeresebb színpadi művének ősbemutatója 1940-ben volt Budapesten a Nemzeti Színház Kamaraszínházában. Aztán több mint háromszázszor játszották, sőt filmváltozata is született.

Mikszáth Kálmán ismert története, A Noszty fiú esete Tóth Marival is látható lesz a Határtalan Napok alatt. Ez a csavaros ésszel kifundált szerelmi történet egy kicsit sem lagymatag, mert ebben a műben az a happy end, hogy nincs happy end.

A Közös gyökereink című kerekasztal-beszélgetés során Mgr. Art Czajlik József, a kassai Thália Színház igazgatója és Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója beszélget a címbéli témáról, melynek felvezetője és moderátora Rusznyák Gábor, a Miskolci Nemzeti Színház főrendezője.

PROGRAMOK

MÁJUS 12. csütörtök

16:00 Nagyszínház nézőtéri társalgó

KASSAI POLGÁROK – A GROSSCHMID CSALÁD – kiállításmegnyitó

17:00 Kamaraszínház nézőtéri társalgó

Bemutatkozik a KASSAI POLGÁRI KLUB – beszélgetés

A program ingyenes, jegyek igényelhetők a jegypénztárban

19:00 Játékszín

ŐRJÁRAT – IFJ. HAVASI PÉTER ÖNÁLLÓ ESTJE

MÁJUS 13. péntek

10:00 Kamaraszínház

HANS CHRISTIAN ANDERSEN: A CSÁSZÁR ÚJ RUHÁJA – zenés mesejáték 

A kassai Thália Színház vendégjátéka

17:00 Játékszín

KÖZÖS GYÖKEREINK – kerekasztal-beszélgetés

A program ingyenes, jegyek igényelhetők a jegypénztárban.

19:00 Kamaraszínház

MÁRAI SÁNDOR: KALAND – színmű két részben

A kassai Thália Színház vendégjátéka

MÁJUS 14. szombat

19:00 Kamaraszínház

MIKSZÁTH KÁLMÁN-GYARMATI KATA: A NOSZTY-FIÚ ESETE TÓTH MARIVAL – Csavaros ésszel kifundált szerelmi történet

A kassai Thália Színház vendégjátéka

A Határtalan Napok részletes programja megtalálható a www.mnsz.hu weboldalon!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek