Megtalálták a Pegasus kémprogramot a spanyol miniszterelnök telefonján

Megosztás

Pegasus kémprogrammal figyelték meg Pedro Sánchez spanyol kormányfő és Margarita Robles védelmi miniszter mobiltelefonját – közölte hétfőn Felix Bolanos, a miniszterelnöki hivatalt vezető miniszter.

A Reuters tudósítása szerint Bolanos elmondta, Sanchez telefonját 2021 májusában legalább két alkalommal történt külső behatolás a miniszterelnök telefonjára. Azt nem árulta el, hogy kik kémkedhettek a kormányfő után, külföldi hatalmakat vagy spanyol csoportokat gyanúsítanak-e a háttérben – számolt be a HVG.

“A beavatkozások törvénytelenek voltak és kívülről érkeztek. Utóbbi azt jelenti, hogy nem hivatalos szervek által és állami engedély nélkül hajtották végre” – mondta, hozzátéve, hogy az ügyet jelentették az igazságügyi minisztériumnak, és a legfelsőbb bíróság foglalkozik majd az üggyel.

Azután vizsgálták meg Pedro Sanchez telefonját, hogy a Citizen Lab kanadai kutatócsoport áprilisban nyilvánosságra hozott egy jelentést, ami szerint több mint hatvan katalán szeparatista politikus telefonján találtak a kémszoftverre utaló nyomokat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek