A Bláthyban egy ötven éve érettségizett osztály is ballagott a hétvégén

Megosztás

Igazán különleges volt a SZC Bláthy Ottó Villamosipari Technikum ballagása, hiszen a tizenkettedikes osztály mellett egy 1972-ben végzett osztály is újraballagott.

Rendhagyó ballagás

Az 1972-ben érettségizett osztály az ötvenedik jubileumát ünnepelve ballagott újra, osztályfőnökükkel, a 89. életévét is betöltő, Szavó János tanár Úrral az élükön. Az egykori osztályfőnök elmondta, hogy diákjai kiemelkedően sikeresek voltak:
„Ez az osztály volt az utolsó végzős évfolyam 1972-ben. Harminckilencen kezdtünk, és harminckilencen érettségiztek le. A tizedik éves osztálytalálkozókor már huszonnyolcuknak volt valamilyen felsőfokú képesítése”
A kettős ballagásnak köszönhetően a rendezvény a szokásosnál is meghatóbbra sikerült. Erről emlékezett meg Velenyák János, az iskola igazgatója is.
„Rendhagyó ballagás ez a mai, mert két évfolyam, a 2022-es és az 1972-es végzős diákjai vannak itt ma együtt. Nagyon megtisztelő és megható is egyben, hogy a Bláthy jelenlegi igazgatójaként köszönthetlek benneteket. Ez egyben köszönet is, hiszen azt a nimbuszt, amit szűkebb és tágabb környezetünkben, szakmai berkekben a Bláthy neve jelent, nektek köszönhetjük. Mi jó alapokat örököltünk tőletek, és igyekeztünk iskolánk hírét, rangját továbbvinni. Büszkék vagyunk, hogy ma köztünk vagytok, együtt az utódaitokkal”

Ezt követően a végzős diákokhoz szólt az igazgató Úr és megemlékezett arról, hogy a járvány miatt kifejezetten nehéz volt az elmúlt két év, de végre egy valódi ballagáson búcsúztathatják a végzősöket: „Ti végre valóságosan ballaghattok az elmúlt két év online oktatása után. Nehéz két évetek volt, de ez megtanított titeket az önállóságra, a felelősségvállalásra, és ami a legfontosabb: örülni egymásnak, mikor újra találkozhattatok.

Forrás: boon.hu

Kapcsolódó cikkek