Karácsony szerint másik miniszterelnök-jelölttel sem született volna más eredmény

Megosztás

Nem akar utólag okosnak tűnni – mondta az előválasztási visszalépése kapcsán a budapesti főpolgármester.

Emlékezhetünk: tavaly ősszel az ellenzéki előválasztás első fordulója után Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter maradt versenyben, utóbbi kettő viszont úgy vélte, Gyurcsány Ferenc feleségével biztosan nincs esély a kormányváltásra, ezért hosszas egyeztetéseket folytattak arról, melyikük lépjen vissza a másik javára. Végül Karácsony tette ezt meg, de Márki-Zay vezetésével is csúfos vereséget szenvedett néhány hete az összefogás.

„Én azt azért erősen kétlem, hogy ha bárki más lett volna a miniszterelnök-jelölt, akkor érdemben más eredmény van”- mondta Karácsony Gergely az Inforádióban arra a kérdésre, hogy visszanézve jó döntés volt-e visszalépni Márki-Zay Péter javára az előválasztáson.

A főpolgármester azt mondta, ilyenkor utólag mindenki nagyon okos, de ő nem akar beiratkozni ebbe a kategóriába – szemlézte a beszélgetést a 444.hu.

Úgy látja, az ellenzék számára a legnagyobb kockázatot az jelentette, ha „az ellenzék beleszorul abban a pozícióba, amibe a Fidesz majd bele akarja szorítani”, vagyis hogy a múlt erői akarnak visszajönni. Karácsony szerint ez a látszat könnyen megépíthető volt, és a miniszterelnök-jelölt személyétől függetlenül is megépítették. „De én azt mérlegeltem, hogy szerintem Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltségével az ellenzék jobban tudja azt sugározni, hogy a jövő politikáját építi.”

Forrás: Inforádió via 444.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek