Óriási fordulat, a Twitter vezetősége elfogadta Elon Musk gigantikus, 44 milliárdos ajánlatát

Megosztás

Természetesen mindez dollárban értendő. Nagyon úgy tűnik, végül mégis létrejön az adásvétel, amit még néhány nappal ezelőtt is hevesen tagadtak és cáfoltak.

A Twitter hétfőn várhatóan bejelenti a részvényeseinek az igazgatóság döntését a közösségi médiacég eladásáról, írja meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Reuters. A hírügynökség szerint a vállalat várhatóan elfogadja Elon Musk amerikai milliárdos vállalkozó legutolsó ajánlatát, és részvényenkénti 54,20 dolláros (kb. 19 ezer forintos), vagyis összesen 43 milliárd dolláros áron kerülhet a Tesla alapítójának tulajdonába. A Reuters forrásai szerint viszont az üzlet akár az utolsó pillanatban is meghiúsulhat. A hírt sem a Twitter, sem Elon Musk nem kommentálta.

A The Wall Street Journal (WSJ) úgy tudja, hogy Elon Musk és a Twitter vezetői vasárnap megbeszélést folytattak, és több területen máris sikerült előrehaladást elérni. Elon Musk korábban egy 46,5 milliárd dolláros ajánlatot is tett, ez 3,5 milliárd dollárral magasabb, mint az előző ajánlata – írja a Reuters. Ez az összeg magyar pénznemre átszámolva kb. 15 ezer milliárd forintot tesz ki, ami a magyar államháztartás 2022-es kiadási főösszegének közel a fele.

Musk már így is a Twitter egyik tulajdonosa, 9,1 százalékos részesedését még április 4-én szerezte meg. A világ leggazdagabb emberének becslések szerint 219 milliárd dolláros vagyona van, de ebben még nincs benne az áprilisban megszerzett Twitter részesedése. (via Telex)

Frissítés: A Twitter igazgatótanácsa beleegyezett az ajánlat elfogadásába, ami végül 44 milliárd dollárról szólt. Hamarosan megköttetik az adásvétel.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek