Hirtelen megtiltotta a kormányhivatal Rogán-Gaál Cecília tihanyi építkezését

Megosztás

A választások előtt csak halogatták és halogatták a döntést, valójában nem is foglalkoztak vele a hatóságok. Csak nem emögött is az elmaradó EU-s pénzek vannak?

A részletekről Hadházy Ákos korábban független, most már ellenzéki képviselő számolt be a Facebookon.

„A kormányhivatal a VÁLASZTÁS UTÁN elismerte, hogy ROGÁN CECÍLIA ENGEDÉLY NÉLKÜL ÉPÍTKEZIK a Balaton-felvidéki Nemzeti Park védett területén” – írta ki Hadházy Ákos hétfőn.

Az ellenzéki politikus még februárban fordult közérdekű adatigényléssel a Veszprém Megyei Kormányhivatalhoz, hogy információt kérjen Rogán Antal volt feleségének tihanyi, fekete paravánok mögött zajló építkezéséről. Hadházy helyi forrásokra hivatkozva már korábban is azt írta a Facebookon, hogy Rogán-Gaál engedély nélkül építkezhet a Balatonfelvidéki Nemzeti Park világörökségi védettségű részén, ahol a földig rombolta azt a villát, amit 143 millióért vett meg korábban. A friss bejegyzésében azt írja: a válaszokra a hivatalos indoklás szerint azért kellett hónapokat várnia, mert az építésügyön „a járványvédelemmel voltak elfoglalva” a kormányhivatalban.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, álló, virág, belső tér és , szöveg, amely így szól: „FIDESZ”

Hadházy a posztjában megosztotta a kormányhivatal válaszát tartalmazó dokumentumot. Ebből az derül ki, hogy

  • örökségvédelmi bírságot szabtak ki „a jelzett ingatlanon folyó tevékenységgel kapcsolatban”;
  • az építőipari kivitelezési tevékenységet (azaz az építkezést) megtiltották ezen az ingatlanon;
  • az építtetőt pedig hiányosságok pótlására szólították fel.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek