Már a gázpalackoknál is megindult a pánikvásárlás hazánkban, az olcsóbbhoz alig lehet hozzájutni – videó

Megosztás

A nagyobb kiszerelés hatósági áras, ezt pillanatok alatt elkapkodják, szinte nem is lehet kapni. Emiatt paradox módon a kisebb a sokkal drágább, jelentős az árkülönbség, de időnként ezt is úgy kell vadászni.

Az RTL Klub híradójában egy idős körmendi asszony számolt be arról, hogy legutóbb már 1000 forinttal drágábban jutott hozzá a gázpalackhoz, amelyet a főzéshez is használ. Azt is elmondta, hogy nemcsak ő, hanem a fiai is egyre nehezebben találtak palackokat – írja az Index.hu.

3-4 helyre el kellett neki menni, mire kapott gázt

– mondta erről az asszony.

Az RTL szerint a vidéki állomásokon is hiány van már PB-gáz-palackokból. A holtankoljak.hu ügyvezetője, Bujdos Eszter ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a 11,5 kilós kiszerelésű gázpalackok hatósági árasak, ezért azokat seperc alatt elkapkodják. 

Továbbra is ellátási, logisztikai problémák vannak

– mondta a holtankoljak.hu ügyvezetője, hozzátéve azt is, hogy ez várhatóan a következő hónapokban is így lesz még. 

Paradox módon viszont a kisebb gázpalackokra nem érvényes a hatósági árplafon, ez pedig azt jelenti, hogy azokat rendszerint a 11,5 kilósnál jóval drágábban,  8-9 ezer forintért adják tovább az eladók. Ezek a palackok azok, amelyeken már érezhető az árak növekedése, ilyet szerezhetett be a korábban említett idős asszony is. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek