“Elhervadt a szegfű, az MSZP-nek még új nevet is kellene választani, annyira ideje lenne megújulni”

Megosztás

Ujhelyi István is egyértelműen a teljes megújulást szorgalmazza az ellenzék soraiban, köztük kiemelkedően a Magyar Szocialista Párt köreiben. A régi brand megkopott, már nem hoz szavazatokat, már nemigen lehet eladni a választóknak. Ideje drasztikus változtatásokat tenni.

Záporoztak ránk a vélemények, elemzések az ellenzék kudarcáról az elmúlt napokban, hetekben, míg az ellenzék tagjai más és más módon reagáltak a vereségre – írja a 444.hu. Most Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője is beállt a megújulást szorgalmazók közé. Hosszú bejegyzésben fejti ki, hogy pártját olyan szociáldemokrata közösségként képzeli el, amely kis hálózatba kapcsolódó helyi közösségek segítségével működne:

“Azt javasoltam, hogy a Magyar Szocialista Párt a jövőben alakuljon át egy olyan szociáldemokrata közösséggé, amely már új nevében is hordozza az értékválasztást és mindazt, amit a választóin keresztül Magyarországnak biztosítani akar: esélyt. Legyen az új közösségünk neve „Esély”, amely kis, hálózatba kapcsolódó helyi közösségein keresztül nemcsak viszi, de hozza is az üzeneteket és a politikai elvárásokat. Olyan aktív közösségként látom a pártom jövőjét, amely konkrét ügyek és kézzel fogható vállalások mentén képviseli a választóit.”

Szerinte pártjának fel kell vállalnia bizonyos tabuk, így például a harminchárom éves brandhez való ragaszkodás vagy a nagypárti működési reflexek elengedését. Szerinte ki kell tudni mondani, hogy elhervadt a szegfű, ami ugyanakkor nem azt jelenti, hogy a kaspóval együtt kell kidobni: inkább új földet kell hozni, friss vízzel megöntözni és egy új virágot elültetni.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek