Egyre többen dolgoznak a Lidl-nél és az Aldinál, a Tescónál kevesebben

Megosztás

Minimálisan, 294 103-ről 295 936-ra nőtt az ötven legtöbb dolgozót foglalkoztató magyarországi cég alkalmazottainak száma januárról februárra – írta a HR Portál. A hét legtöbb embert foglalkoztató vállalatnál azonban kivétel nélkül csökkent a létszám: a Magyar Postánál 425, a Volánbusznál és a MÁV Zrt.-nél 131, illetve 129, a Sparnál 40, az Audi Hungariánál 26, a MÁV-Startnál – ami itt külön szerepel az anyavállalat MÁV-tól – 60, a Tescónál 213 emberrel kevesebb dolgozik, mint egy hónappal korábban. (A listában a legnagyobb foglalkoztatók közül nem szerepel a Mol, a BKV, a Borsodchem és a bankok, mert azok nem tesznek közzé havonta frissülő létszámadatokat.)

A kiskereskedelmi láncok közül a Lidlnél volt a legnagyobb bővülés, 295-tel többen dolgoztak, mint egy hónapja, de az Aldi 162 fős létszámnövekedése is a nagyobbak közé tartozik. A Tescón és a Sparon kívül az Auchannál is csökkent a dolgozók száma, 91 fővel – értékelte a helyzetet a HVG.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek