Hogyan lehetne Miskolc szegregált, leszakadó részeinek felzárkóztatását megoldani?

Megosztás

A hátrányos helyzetűek megsegítésének módját és a romák felzárkóztatásának lehetőségeit vitatták meg Miskolcon és környékén az Európai Bizottság szakembereivel.

Az Európa Bizottság tagjai egyenest Kassáról érkeztek a borsodi megyeszékhelyre. A vizit voltaképp az úgynevezett „társadalmi hasznosságú befektetések” gazdasági, pénzügyi, foglalkoztatási és egyáltalán nem utolsósorban szociális-integrációs aspektusainak a megvitatására szolgált.

– Óriási lehetőség a városnak, hogy az uniós szakértőknek közvetlenül tudtuk megmutatni problémáinkat, akik így saját szemükkel győződhettek meg arról, mi is a valós helyzet. Nagyon jó párbeszéd alakult ki a képviselőkkel – vonta meg az egyeztetés gyors mérlegét Varga Andrea a Minap.hu kérdésére.

Az alpolgármester szerint a valódi és effektív segítségnyújtás olyan megoldási lehetőségeire tudtak kitérni, melyek a kormányzati intézkedések kötöttségeit és a mindenkori jogszabályi környezet akadályait is számításba veszik. – Beszélgettünk a forrásteremtésről, mindemellett szóba került az is, hogy pontosan mi az, amivel az Európai Bizottság segíteni képes az önkormányzatokon – hangzott el a széleskörű fejlesztések és tervek kapcsán a helyi politikustól.

A minél eredményesebb szociális ellátórendszer kiötlésének jegyében a városvezető a küldötteknek beszámolt a tetemvári és bábonyibérci – a tárgyalt projekt szempontjából mintaterületként kezelt – szegénytelepek eddig elért eredményeiről, további célkitűzéseiről. Utóbbin körbe is vezette a külföldi látogatókat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek