Lemondott egy fideszes képviselő, időközi választás lesz

Megosztás

Bár a hivatalos indoklás szerint megromlott egészségi állapota miatt kénytelen távozni az egyik kormánypárti fővárosi képviselő, talán többet mond, hogy a legnagyobb belvárosi ingatlanbotrányokkal hozták összefüggésbe a nevét.

Pásztor Lajos, akinek évtizedeken át fontos szerepe volt a városrész ingatlangazdálkodásában, megromlott egészségi állapotára hivatkozva távozik – írja a Hvg.hu.

Időközi választást írt ki június 26-ra a helyi választási bizottság a Belváros 3-as választókörzetében, amelynek képviseletéről április 12-i hatállyal mondott le a fideszes Pásztor Lajos.

A hírt kiszúró 24.hu azt írja, hogy Pásztor – aki megromlott egészségi állapotára hivatkozva mondott le képviselői tisztségéről – 1994 óta volt tagja a kerület képviselő-testületének, hétszer választották meg egyéni képviselőnek.

Már a kilencvenes években is ő irányította az önkormányzat tulajdonosi és elidegenítési bizottságát, így kulcsszerepe volt a Belváros ingatlangazdálkodásában, ezen a testületen ment át ugyanis a városrész összes ingatlaneladási ügye. Akkor is Pásztor volt a bizottság elnöke – írta a lap –, amikor Rogán Antal polgármestersége idején botrányok sora tört ki az önkormányzati lakások furcsa eladása miatt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek