Építkezzen környezetbarát gerendaelemekkel!

Megosztás

A környezetvédelmi kérdések jelentősége begyűrűzött az építőipar területére is. Ma már számos olyan építőanyag elérhető, ami hozzájárul ahhoz, hogy egy biztonságos és egészséges otthont építhessünk. 

Ezek nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat és olyan gazdálkodásból származnak, illetve olyan alapanyagból készülnek, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy tartósan elérhető és fenntartható alapanyagként gondolunk rájuk.

Alakítson ki környezetbarát otthont STEICO gerendaelemekkel!

Az otthonunkban jellemzően sok időt töltünk, ezért is olyan fontos, hogy a megfelelő körülményeket alakítsuk ki. Válasszon olyan termékeket, amikkel megelőzheti az esetleges egészségügyi problémákat és azt, hogy az építőanyagok okozta káros hatásoktól szenvedjen.

A STEICO I gerendái fából készülnek, és nem csak egy kimagasló tudású építőanyagot kapunk általuk, hanem egy igen kicsi ökológiai lábnyommal rendelkező terméket választunk. A STEICO termékek előállításához szükséges faanyagot minden esetben FSC minősített erdőgazdálkodásból választják. Ez azért lényeges, mert így minden kivágott fa pótolva lesz, hiszen újat ültetnek a helyére.

A gyártás során arra is ügyelnek, hogy a STEICO gerendák maradékai tovább hasznosíthatóak legyenek, így újra feldolgozzák azokat, vagy biomasszaként energiatermelésre használják.

STEICO gerenda elemek a gyakorlatban

A gyártó termékei felhasználhatóak például falszerkezetek vagy padlózatok kialakításához, valamint alkalmazhatóak arra is, hogy lakóépületeket bővítsünk velük. A kínálatban mindenki meglelheti a számára szükséges eszközöket, hiszen a födémek és tetők kialakításához alkalmas termékeket is megtalálunk a Naturica Group kínálatában. 

Továbbá a STEICO gerendák között passzívház minősített, hőhídmentes darabok is léteznek, amikkel egyszerűen építhetünk közel nulla energiaigényű épületeket.

Nagy előnye ezeknek a gerendáknak, hogy csekély súllyal rendelkeznek, miközben teherbíró képességük viszonylag magas. A kis súlynak köszönhetően egyszerűen mozgathatóak, így akár nagyobb munkagépek, például daru nélkül is építkezhetünk. Megmunkálásuk és összeszerelésük egyszerű, hiszen speciális kialakításának köszönhetően biztosított a maximális szilárdság.

Válasszon fából készült gerendát!

A fa egy olyan alapanyag, amely számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, ezért is használják olyan régóta az építőiparban. A fából készült gerendák magukban hordozzák ennek az anyagnak minden pozitív tulajdonságát, úgy mint, a hő- és hangszigetelés, vagy a páravédelem. Könnyen ellenállnak a negatív hatásoknak, hiszen a nagy hőkülönbségekkel és a nedvességgel is megbírkóznak.

Azontúl, hogy egy igen tartós építőanyagról van szó, természetessége miatt is szívesen alkalmazzák. Allergiás megbetegedésekkel küzdők számára kifejezetten ajánlott, mert mentes mindenféle káros adalékanyagtól, így használatával megvalósítható egy egészséges élettér kialakítása.

Kapcsolódó cikkek