Az örök kérdés: egyedül vagy közösen válasszatok eljegyzési gyűrűt?

Megosztás

A férfiak többsége azt a megoldást választja lánykérés tekintetében, hogy a nagy pillanat meglepetés a hölgy számára és ebből kifolyólag természetesen az eljegyzési gyűrű is. Mégis, akadnak egyre többen, akik közösen választják ki az eljegyzési gyűrűt, így bár oda a meglepetés varázsa, de garantáltan megfelelő ékszert visel majd a nő.

Egyedül vagy közösen? 

Kutatások szerint az eljegyzési gyűrű kiválasztása és a lánykérés maga az egyik legstresszesebb helyzet egy férfi életében. Rengeteg szempontot kell figyelembe venni, hiszen legyen tökéletes az időzítés, a helyszín, valamint az eljegyzési gyűrű is. Még az első kettőben a reménybeli vőlegénynek kell topon lennie, addig az eljegyzési gyűrű kiválasztása kicsit behatárolhatóbb feladat. 

Az eljegyzési gyűrű kiválasztását nagyban befolyásolja annak alapanyaga, színe és nem mellesleg a reménybeli menyasszony stílusa. Fontos, hogy illeszkedjen a mindennapi életébe, azaz a ruhatárához és az általa viselt más ékszerekhez is. A legkedveltebb alapanyag az arany és annak minden változata, valamint a belekerülő drágakő tekintetében a gyémánt a befutó. A megfelelő méret kiválasztása szintén okozhat fejtörést, de szerencsére az Ékszerpalotánál díjmentesen vállalják az ott vásárolt ékszerek méretre igazítását, így biztosan nem foghatsz mellé.

A közösen kiválasztott eljegyzési gyűrű esetében nincs meglepetés, de biztosan olyan lesz az ékszer, amilyet a hölgy megálmodott. Bizonyos párok esetében pedig, akik a későbbi karikagyűrűt választják jegygyűrűnek, igen jó döntés, hiszen mindketten hordhatják a bal kéz gyűrűsujján az esküvői szertartásig. 

Milyen segítséget érdemes kérni?

Ha tanácstalan vagy, akár méret vagy stílus tekintetében, akkor érdemes segítséget kérni. Ez a személy lehet családtag vagy épp a kedvesed legjobb barátnője, akivel biztosan beszélt már arról, hogy milyen eljegyzési gyűrűről álmodozik. Egy igazán jó barátnő nem fog beárulni a kedvesednek, hiszen együtt örül majd veletek a nagy pillanatban. Persze lehet, hogy nincs ilyen személy a közelben, ezért a saját elképzeléseidre kell hallgatnod, de ebben az esetben nagyon jó szolgálatot tehet néhány megbízható webáruháznak a blogja. 

Nagyban megkönnyítheti a dolgodat, ha egy szakember segítségét kéred, mivel ő tud megbízható és lényeglátó észrevételeket tenni, amik mellett egy átlagember lehet, hogy elsiklik a kiválasztás során. Ilyen lehet például, hogy a sportos életmódot élő menyasszonyok számára nem biztos, hogy a nagy, köves eljegyzési gyűrű a megfelelő választás. 

Akárhonnan is nézzük, az eljegyzési gyűrű kiválasztása sosem egyszerű feladat, ezért néha a férfiaknak elkél a segítség, de ha meglepetést szeretnél, akkor egyedül tedd meg ezt a fontos lépést!

Kapcsolódó cikkek