Közel százmillió forintnyi összeget nyert egy illegális bevándorló, de nem tudják kifizetni a nyereményét

Megosztás

Felettébb kellemetlen, papírok nélkül érkezett Belgiumba az afrikai bevándorló, aki nem is kért letelepedési engedélyt, mert az Egyesült Királyságba szeretett volna továbbhaladni. Bankszámla és papírok hiányában azonban nem tudják kifizetni neki a 94 milliót érő nyereményt.

250 ezer eurót, átszámítva 94 millió forintot nyert öteurós kaparós sorsjeggyel egy afrikai származású, papírok nélküli fiatal bevándorló Belgiumban – írja a Brussels Times.

A nyertes egy trafikban próbálta beváltani a nyereményét, de ott csak kétezer eurónál kisebb összeget tudnak kifizetni, ezért a Nemzeti Lottóhoz irányították a szerencsést, ahol személyesen kell bemutatni a nyertes szelvényt.

A férfi azonban nem jelentkezett. Az egyetlen nyom, amely alapján a belga szerencsejáték-vállalat azonosítani tudta, a bolt biztonsági kamerájának felvétele volt. A hatóságoknak végül a helyi pap, Fernand Maréchal segített, aki a városba érkező bevándorlókról fotót készít és feljegyzi az adatait.

Múlt pénteken három férfi jelentkezett a nyertes lottószelvénnyel, de egyikük képe sem egyezett a nyertesével. A rendőrség mindhármukat letartóztatta, a szelvényt pedig egy széfbe zárták. Attól tartottak, hogy az igazi nyertesnek baja esett, de április 12-én mégis felbukkant, méghozzá egy ügyvéd kíséretében. Miután azonosították, a rendőrök kihallgatták, így derült ki, hogy társaival illegálisan érkezett az országba, és a La Manche csatornán az Egyesült Királyságba akartak eljutni. A férfi állítása szerint ezért nem kért menedékjogot és tartózkodási engedélyt Belgiumban.

A nyereményét még mindig nem veheti fel, mert azt csak bankszámlára, átutalással fizetik ki, de mivel nincsenek papírjai, belga bankszámlát sem nyithat. A lottótársaság azt mondta, a pénzt akár külföldi számlára is elutalja, mert a férfi „minden kétséget kizáróan jogosult a nyereményre, akár van papírja, akár nincs”. (444.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek