Kétszáz fős munkásszálló épül Miskolcon

Megosztás

A Munkásszállások kialakítása állami program eddigi öt lezárult kiírása során a kormány 44 munkásszálláshoz és ezzel mintegy hatezer férőhely létrehozásához 14,6 milliárd forint támogatást nyújtott országszerte. 

Tavaly szeptemberben hatodik alkalommal is meghirdették a programot közel 11 milliárd forint támogatási keretösszeggel, de a benyújtott támogatási igények nagy száma miatt az eredeti keretet mintegy 2,3 milliárd forinttal megemelték – írja a Boon. Így több mint 13 milliárd forintból újabb 26 munkásszállás épülhet az országban, ami további csaknem 4 ezer új férőhelyet jelent. 

Nagyon nagy az igény rá 

Miskolcon és környékén három évtizeddel ezelőtt még virágzott a nehézipar, és csak a megyeszékhelyen több azóta bezárt munkásszálló biztosította a lakhatási lehetőséget a városba érkező munkaerő számára. A nagyvállalatok által építtetett és fenntartott munkásszállók a nehézipar leépülésével és a vállalatok felszámolásával párhuzamosan megszűntek. 

A feleslegessé vált épületek egy részét úgy hasznosították, hogy lakásokat alakítottak ki bennük – mint például a Lorántffy Zsuzsanna utcán, illetve az Újgyőri főtéren. Más részüket egyszerűen lebontották, és akad még olyan épület, amely ma is kihasználatlanul áll. 

Az utóbb esztendőkben az egyre több, környéken letelepedett befektető okán újra nagy igény merült fel munkásszállók építésére. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek