Kövér László szerint a Jóistennek köszönhető a Fidesz újabb kétharmada

Megosztás

Az Országgyűlés elnöke is elismerte, hogy ekkora győzelemre még ők sem számítottak a választáson.

“Noha az utolsó előtti hét mérési adatai már előrevetítették, óvatosságból elhessegettük magunktól az erre irányuló várakozásokat, dacára annak, hogy az egyszerű többség jelentősen leszűkíthette volna a kormány mozgásterét az előttünk álló, zavarosnak ígérkező esztendőkben” – értékelt a mandiner.hu-nak Kövér László házelnök. Szerinte az ellenzék, ha jobb eredmény ért volna el, nem hagyta volna, hogy a következő négy évben a kormány az ország biztonságának fenntartására tudjon koncentrálni – szemlézte az interjút a Blikk.

“Ebből a jövőnket fenyegető helyzetből egyetlen kiút volt: hogy nyerjünk, de nagyon! A Jóisten ehhez még hozzátett egy kicsit, így újra kétharmaddal nyertünk, sőt több szavazatot szereztünk, mint 2010-ben, amikor először kaptunk alkotmányozó felhatalmazást.”

Visszatekintve a házelnök maga sem elégedett száz százalékig az elmúlt 12 évvel. Ugyanakkor hozzátette: “ami a képességeinkből és a lehetőségeinkből tellett, azt kihoztuk magunkból és az országból is. Ezt az is bizonyítja, hogy – túl a gazdasági mutatókon, a szegénység kockázatának csökkenésén vagy a családi támogatások növekedésén – hazánk nemzetközi súlya olyan mértékben megnőtt az elmúlt tíz-tizenkét évben, hogy a magyar választáson, ahogyan Orbán Viktor fogalmazott, a világgal állt szemben a Fidesz–KDNP”.

(Mandiner.hu, Blikk.hu)

Kapcsolódó cikkek