A hajánál fogva húzgálta és rugdosta az utcán az élettársát a sajószentpéteri férfi

Megosztás

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség garázdaság miatt emelt vádat egy 30 éves férfi ellen, aki 2021. december elején egy baráti rendezvény után ittasan leköpte, földre rántotta, hajánál fogva húzgálta és megrugdosta az élettársát.

A vádirat szerint a vádlott 2021. december elején, Sajószentpéteren élettársával együtt egy ismerős családnál rendezvényen vett részt, ahol viszont súlyosan leittasodott.

Távozásuk után a késő éjszakai órákban még mindig tovább akart szórakozni, ehhez az élettársától 20 000 Ft-ot kért, aki nem adott neki pénzt és inkább kérlelte, hogy menjenek haza.

A vádlott ezen feldühödött, először szidalmazni kezdte az élettársát, majd arcon köpte és rugdosta. Ezt követően földre rántotta és a hajánál fogva a földön húzgálva testszerte rugdosta tovább.

A nő segítségért kiabált, mire egy közelben lakó férfi kiment az utcára. Ekkor a vádlott már nem ütlegelte a sértettet, csak szitkozódott rá. Cselekményének az eseményeket észlelő helyi lakos által kiértesített rendőrök vetettek véget.

A sértett a bántalmazást követően nem vett igénybe orvosi ellátást és könnyű testi sértés vétsége miatt nem terjesztett elő magánindítványt.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

Kapcsolódó cikkek