Költségvetési csalással ítélték el a fideszes expolgármestert, mégis az önkormányzat munkatársa

Megosztás

Tát Margit, a Békés megyei Méhkerék Fidesz-KDNP-s korábbi polgármestere még az országgyűlési választások előtt, 2022 februárjában mondott le polgármesteri címéről. Ennek oka, hogy a települést 2010 óta vezető politikust a Gyulai Törvényszék mint másodfokú bíróság február 9-én jogerős ítéletben költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt felfüggesztett börtönbüntetésre és 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte – írja a HVG.

Most viszont a Magyar Narancs arról számolt be, hogy a méhkeréki önkormányzati lapban megjelent egy cikk, amelynek címe „Új munkatárs”, és ami a költségvetési csalásért jogerősen elítét Tát Margitot az önkormányzat új munkatársaként mutatja be. A döntést Goron Zsolt, a település alpolgármestere indokolta meg a cikkben. Eszerint Tát azért lett az önkormányzat munkatársa, mert nála alaposabban senki nem ismeri a már kidolgozott és kimunkálás alatt álló településfejlesztési terveket.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek