Brutális drágulás jön a Balatonon

Megosztás

A fővárosban 30–40 százalékos drágulás tapasztalható, a balatoni éttermekben 25–30 százalékos emelkedésre kell számítani, az 1500 forintos napi menüt el kell felejteni, fejtegette a Sonline.hu-nak a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Országos Érdekképviseleti Szövetsége fonyódi térségének elnöke.

Makkos Péter szerint a Balatonnál a legtöbben úgy tervezik, hogy húsvétkor már fogadják a vendégeket, de a tavalyi árazásnak keresztbe tesz, hogy egyik napról a másikra mennek fel az árak, a nagykereskedések napi árakat vezettek be, a vendéglátás ezeket a változásokat már nem tudja követni.

A szakember úgy véli, hogy ha eltörlik az árstopot, akkor duplázódhat az étolaj ára, ezt pedig be kell majd építeni például a lángos árába is. Emelkedik az alkoholos- és üdítőitalok ára is, és a közüzemi díjak drágulása, a szakmunkás minimálbér emelése és a munkaerőhiány sem kedvez a balatoni vendéglátásnak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek