Szoboszlai Dominik, a magyar üstökös futballista átigazol a Juventushoz?

Megosztás

A magyar válogatottban szereplő Szoboszlai Dominik még csak 21 éves és már a RB Leipzig, Bundesligában is szereplő középpályás játékosa.

A The Guardian is elismerte ennek a fiatal labdarúgónak a tehetségét, hiszen a világ legtehetségesebb 17 éves játékosai közé sorolta. Ezzel nincsenek vége a díjak sorának, hisz 2019-ben bekerült az 50 legtehetségesebb csodagyerek közé, a 21. helyre rangsorolva. De ugyanígy benne van a világ 50 legtehetségesebb focistája között, amit az UEFA adott ki. Két évvel ezelőtt pedig bekerült a Golden Boy díj nyertesei közé is, ahol elhozta a 8. helyért járó elismerést.

Székesfehérváron, a Videoton pályáján indult édesapja szárnyai alatt. Alig volt hatéves, mikor már a bőrt rúgta. 15 évesen az MTK akadémián edzett. 16 évesen már az osztrák Red Bull Salzburg csapatában játszott, ahol stabil szerepet adtak neki és az osztrák Bundesliga legjobb játékosának járó díjat is neki ítélték. Szerződése 2021-ig szólt és az Európa-liga mérkőzésekre is nevezést kapott. 33 bajnoki meccsből 10 gólt szerzett, szerződését 2022. május végéig meghosszabbították. Érdekessége, hogy a bajnokságon az első gólját kokárdás stopliban rúgta, amit a magyarországi ünnep tiszteletére viselt. A csapatával bajnokok lettek a 16 mérkőzés átlagában ő 3 gólt lőtt és 3 gólpasszt adott.

A két évvel ezelőtt szezonban ő volt a legfiatalabb olyan játékos, aki gólt is lőtt. Azért problémák is vannak a háza tájékán, hisz az osztrák hírújságok negatív kritikát is fogalmaztak meg vele kapcsolatban, miszerint átigazolási pletykák alapján eléggé fejébe szállt a fiatal focistának a dicsőség és arról adott tájékoztatást az osztrák lap, hogy a drukkerek sem nézik jó szemmel az arrogáns viselkedést, amit mostanában mutat.

A válogatottban való szereplését 2016-ban kezdte az U17ben és csapatkapitányként tovább juttatta a csapatát úgy, hogy még a gólokat is neki köszönhették. 2017-ben meghívták a németek a felnőtt válogatott keretbe, majd egy évre rá a belgáktól is lehetőséget kapott. 2019-ben pedig az olaszok tettek neki ajánlatot a selejtezőkre.

A 2019. év a koronavírus miatt sokkal szűkebb lehetőségeket biztosított számára és egyéb egészségügyi problémái is adódtak a vírus mellett. Egy megelőző sérüléséből adódóan a rehabilitációja a vártnál tovább tartott. Ez után a 21-es évben kapott újból a válogatottba meghívót és a sportfogadók nagy örömére betbónuszkód.com újra sokat érhet, ha valaki rá fogad a neves versenyeken.

Természetesen ezzel az üstökös felemelkedéssel több neves csapat is felfigyelt a munkásságára. Annak ellenére, hogy 2026-ig szerződése van a német csapatával, több pletyka is keringett azzal kapcsolatban, hogy melyik sztár csapat ajánl neki szerződést. Olasz értesülések szerint a Juventus lehet, hogy hamarosan ajánlatot tesz Szoboszlai Dominikra a németeknek. Négyéves szerződést ajánlanának neki annak érdekében, hogy az olasz csapatot erősítse tehetségével. Vételára jelenleg 28-35 millió euro nagyságrendű és évi 3 millió euró fizetést kaphatna amennyiben átigazol ehhez a csapathoz.

Habár az idei szezont már teljesen felépülve kezdte Szoboszlai Dominik, a jelenlegi csapatában az új edző, Domenico Tedesco egyelőre nem veszi komolyan és igen sokat ülteti a kispadon. Ez okot adhat arra, hogy Szoboszlai a jelenlegi helyzetét nem értékeli rózsásnak. Ez hamarabb adhat lehetőséget arra, hogy kimozdul és az átigazolás mellett dönt már csak annak érdekében is, hogy több lehetősége legyen játszani a jövőben az új csapatában.oldalonA Juventus emiatt azon spekulál, hogy lehetségesnek tartják azt is, hogy áron alul át tudják igazoltatni az ő csapatukhoz Dominikot.

Kapcsolódó cikkek