Nevetségesnek érezné a parlamenti alakuló ülés bojkottálását az LMP

Megosztás

A zöld párt a jelek szerint nem ért egyet a Momentummal és Hadházy Ákossal.

„Ha azt gondoljuk, hogy a magyar emberek akkor fogják az ellenzéket választani a Fidesz helyett, ha a parlament nyitóülésén való részvételből csinálunk politikát, akkor félő, hogy nagyon rossz irányba indulunk” – kezdi Facebook-bejegyzésében Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja, akit a Telex szemlézett. Mint írja, pontosan jelezték a választók felé az előző ciklusban is, hogy „álláspontjuk szerint ez nem teljes körű demokrácia és az ellenzéki politizálás lehetőségei korlátozottak”.

Az LMP-s politikus posztjában azzal folytatja, nem fogják az alakuló ülést bojkottálni, mert „a jelenlegi helyzetben nevetségesnek éreznénk”.

„Tudtuk milyen feltételekkel lehet politizálni ellenzékből Magyarországon, de elindultunk ezen a választáson. Súlyos vereséget szenvedtünk, de ezt csak súlyosbítja, ha utólag a körülményekre próbáljuk fogni.”

Ungár arra is kitér, bojkott helyett abban látják a jövőt, ha „ott vannak és elmondják” azokat a kritikákat, amik a közéletre vonatkoznak.

Ezzel az LMP ellentétes álláspontra helyezkedett a Momentummal, amely bojkottra készül abban az esetben, ha a Fidesz nem ad garanciákat a demokratikus működésre.

via Telex.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Related posts