Érthetetlen, mi bajuk lehet a tanároknak, hiszen az Állami Számvevőszék szerint egészen jól élnek

Megosztás

Az ÁSZ szerint 86%-uknak még megtakarítása is van, ami egy “hihetetlenül jó arány”. Ezek után tényleg nem értjük, mi a gond a közoktatásban dolgozókkal és a közegészségügyi ellátással…

A Domokos László vezette szervezetnek mindezt sikerült a pedagógusok sztrájkja alatt megállapítania.

A sztrájk idején élesítette az egykori fideszes képviselő, Domokos László vezette Állami Számvevőszék a pedagógusok pénzügyi kultúrájáról szóló jelentését – számolt be a Népszava hétfőn. A napilap azt írja, hogy a felmérésben megkérdezettek 86 százaléka azt válaszolta, hogy van megtakarítása, amit a jelentés írói „rendkívül jó aránynak” tartanak. Akinek nincs megtakarítása, az alacsony jövedelmével, gyermekeik nevelési költségével, illetve idős szüleik támogatási költségével indokolták ezt.

A megtakarítással rendelkező válaszadók 75,32 százaléka minden hónapban félretesz valamennyit, a többiek csupán eseti jelleggel. A felmérés a megtakarítások átlagos összegére nem kérdezett rá.

A kutatás során az ÁSZ 752 pedagógust kérdezett meg, közülük 705-en válaszoltak érvényesen a feltett 21 kérdésre.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek