Gyurcsány Ferenc szerint Dobrev Klárával győzött volna az ellenzék

Megosztás

A korábbi miniszterelnök ismét nem túl burkoltan kritizálta Márki-Zay Pétert – még ha a nevét egyszer sem mondta ki.

„Olyan a Földön nincsen, hogy egy alapvetően baloldali politikai centrumú közösség magának jobboldali jelöltet választ. Ez az önazonosságnak a megtagadása, az identitás eladása. Ez választók lelkének, álmának elárulása. Ilyen nincs” – mondta szombaton Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció politikai tanácskozásán, amelyen elhangzottakat a 444.hu szemlézte.

„Ha egy leendő miniszterelnök-jelölt azt az ambíciót tűzi ki, hogy ő leváltja azt az ellenzéket, amelynek élén győzni kellene, majd kormányozni, akkor ezt öngyilkosságnak hívják” – mondta.

Gyurcsány egyébként Márki-Zay Péter nevét egyszer sem mondta ki a beszéde alatt. Hozzátette ugyanakkor, hogy a kritika a jelöltet nem illeti meg, mert ő nagyon őszintén elmondta, hogy jobboldali, keresztény, hét gyerek apja. „Fidesz kell, csak nem olyan Fidesz, aki lopós. Elmondta.”

Az is világos volt, hogy a jelöltnek nincs pártpolitikai háttere, és le akarja váltani az ellenzéket, tette hozzá Gyurcsány.

„Valójában egy valaki mondta, hogy ezzel a háttérrel ez a jelölt alkalmatlan. Dobrev Klára mondta ezt. (…) Dobrev Klárával győztünk volna” – jelentette ki.

Forrás és további részletek: 444.hu; Fotó: Gyurcsány Ferenc Facebook

Kapcsolódó cikkek