Felmérés: Fej-fej mellett a Fidesz és az egyesült ellenzék a biztos pártválasztók körében

Megosztás

Az egy nappal a választás előtt publikált kutatás alapján ennél szorosabb nem is lehetne a verseny a kormánypártok és az Egységben Magyarországért szövetség között.

A lehető legszorosabban alakul a vasárnapi választás kampánya, a Fidesz-KDNP és az Egységben Magyarországért listája is a biztos szavazó pártválasztók 47 százalékénak voksára számíthat – írja a Népszava a Publicus Intézet felmérése alapján. Ez a listás eredményekre vonatkozik – írja a 444.hu.

Viszont a választás előtti utolsó mérésből az is kiderült, hogy az ellenzéki szavazók mozgósítottsága, részvételi szándéka 5 százalékponttal magasabb, mint a kormánypártoké. A részvételt illetően az összes megkérdezett 76 százaléka válaszolta azt, hogy biztosan elmegy szavazni, és további 9 százalék mondta azt, hogy valószínűleg szavazni fog.

Az összes szavazó körében nézve 35 százalékon áll a Fidesz és 33 százalékon az Egységben Magyarországért, míg 28 százalék bizonytalan. Pulai András, a Publicus vezetője azt mondta, a választók egy 5-7 százalékos csoportja csak a kampány utolsó pillanatában dönti el, hogy elmegy-e szavazni egyáltalán.

via 444.hu; Fotó: MTI/Mohai Balázs

Kapcsolódó cikkek