Dobrev : “Sermer Ádám nem Orbán vagy a pártközpont kegyétől függ majd, hanem a szavazók akaratától!” | videó

Megosztás

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője Mezőkövesden járt, hogy támogassa Sermer Ádám kampányát a megye 7-es számú választókerületében.

A borsodi ellenzéki jelöltek közül talán Sermernek van a legnehezebb dolga, hiszen ellenfele a jelenleg is regnáló képviselő, a fideszes Tállai András lesz, akit a kormánypárt “erős embereként” is szokták hívni. A politikus hűbéri viszonyokba taszította Dél-Borsodot, és ugyan egy ideje már inkább az országos politikában tevékenykedik, a hosszú évek alatt számos helyi botrányától hangos volt a sajtó.

Mindazonáltal az észrevehető, hogy Sermernek is sikerült igen nagy követőbázisra szert tennie a mezőkövesdi székhelyű választókörzetben, az utóbbi hónapokban társaihoz képest is kifejezetten aktív politikusnak számít. A legutóbbi utcafórumán ráadásul pártjának legbefolyásosabb szereplője, Dobrev Klára is ellátogatott. A képviselő így nyilatkozott a körzetről és Sermer betöltött szerepéről:

Az elmúlt 12 évre visszatekintve minden borsodi felteheti magának a kérdéseket:
Jobb lett az egészségügy?
Kevesebb fiatal vándorolt el a megyéből?
Jobb lett az oktatás itt a megyében?

Nem. Sermer Ádám egy olyan képviselő lesz, aki pontosan tudja, hogy nem Orbán Viktor kegyétől, vagy a pártközpont kegyétől függ, hanem az itt élő emberek szavazatától. Ezért azon fog dolgozni, hogy az itt élő embereknek jobb legyen a sorsa.

– nyilatkozta a kamerának Dobrev.

A rendezvényre egyébként mi is ellátogattunk, ahol a fideszes propagandalapok vádjairól kérdeztük Sermert:

Kapcsolódó cikkek