Botrány: egy miskolci gimnázium igazgatója durva Fidesz-kampányt küld a szülőknek

Megosztás

Levélben kereste meg a diákok szüleit a Lévay József gimnázium igazgatója és félre nem érthető utalásokkal egyértelmű Fidesz-kampányolást folytat. Elképesztő, hogy ilyen egy demokráciában megtörténhet. Az egyik érintett szülő azonban teljesen kiakadt a történteken és nemcsak ő. Ez botrányos.

A Facebookon találkozhattunk Gy. G. írásával, aki be is mutatta a dokumentumot. Igaz, bizonyára rengeteg ember szerint ez a kampányolás is elfogadható, az igazgató úrnak gratulálunk.

“A Lévay Gimi igazgatója kiverte ma a biztosítékot nálam az alábbi levelével! Bár elég nagy a kampány hajrá, de úgy gondolom, hogy vannak vörös vonalak, amit nem lenne szabad átlépni. Legalábbis értelmes embereknek nem.

Egyrészt felháborít, hogy az iskolai ügyintézés céljából begyűjtött kapcsolati adataimat egy jól beazonosítható politikai párt érdekében kampány célra felhasználják. Eleve egy színvonalas középiskolától és annak igazgatóját minimumnak gondolnám, hogy nem köteleződik el politikai irányokban. Itt most elég jól kiolvasható mit sugall az igazgató úr, még ha nem is nevezi nevén a portékát, csak körbetáncolja azt. A velejéig korrupt és hazug orbán rendszert szeretné tovább éltetni. De az, hogy kereszténynek mondott ember, a keresztényi hitet politikai agitációra használja?! Na persze, középkorban ez menő volt. De azóta volt egy reformáció, illetve eltelt egy pár évszázad. De úgy látszik nem Ábrám Tibor fejében.

Ez a mondat különösen felháborító: “… A keresztény értékekre, vagy az ateizmusra és liberalizmusra.” Virtuálisan ördög szarvacskákat rajzolt mindenkire, aki liberális gondolkodású. Gyönyörű! Gratulálok az igazgató úrnak. De az egészben az az igazán visszás, hogy egy olyan népszavazásra agitál az igazgató úr, ami az iskolai programok lehetőségét hivatott korlátozni. Azt kéri, hogy én a szavazatommal kényszerítsem a törvényhozókat arra, hogy tőle megvédjem a saját gyerekeimet. Mert végülis ő egyszemélyben dönthetné el, hogy az iskolájában milyen oktatást folytatnak. Tehát a népszavazással az ilyen igazgatók döntésétől kellene megvédenem a gyerekemet?! Ez tiszta agyrém.

Szégyellje magát ez az ember. Lejáratja a saját iskoláját.”

Lehet, hogy egy kép erről: szöveg

Kapcsolódó cikkek