Tokajban átadták az első vidéki Mercure szállodát, áprilistól már fogadja is vendégeit

Megosztás

A település korábbi egyetlen szállodáját alakították át. Így fér meg együtt a nyolcvanas évek retró érzése a mostani modern kívánalmakkal. Tokaj egyértelműen gazdagodott, négy emelet, 55 modern szoba. Az átadáson természetesen jelen volt Koncz Zsófia fideszes képviselő-jelölt is.

Az Accor a Hotel Tokaj Kft.-vel kötött megállapodásnak köszönhetően nyit új Mercure szállodát Tokajban, a világörökség részeként jegyzett Tokaji borvidéken.

A hotelnek helyet adó régi épületet teljesen rekonstruálták és felújították. A szálloda minden szobájából gyönyörű kilátás nyílik a Tiszára és Tokaj emblematikus hegyére. Ez szimbolikusan például a fürdőszobák dekorációjában is megjelenik, a régió kiváló boraira pedig a korábbi szállodából megőrzött szőlőszem alakú lámpabúrák emlékeztetnek. A tervezésnél olyan anyagokat, színeket használtak fel, amelyek a hotelt körülvevő természetben megtalálhatóak – közölte az Accor.

A Mercure Tokaj Center Budapest mellett a márka második desztinációja az országban.Négy emeletén 55 modern szobát kínál, a legfelső emeleten executive apartmanokkal.A vendégeket étterem, fedett és szabadtéri úszómedencék és spa, valamint helyi finomságokat kínáló borbolt is várja.

“A tokaji Mercure egy nyolcvanas évekből származó ikonikus épületben kap helyet, amely korábban a város egyetlen szállodája volt. A történelmi helyszín és a lenyűgöző környezet együtt tökéletes élményt nyújt majd a vendégek számára, szorosan kapcsolódva a Mercure márka lényegéhez” – mondta el Nyiri Csilla, a Mercure Tokaj Center vezetője.

Hozzátette: “Tokaj Budapest és a Balaton után az egyik leggyorsabban fejlődő turisztikai régió Magyarországon, a Mercure Tokaj pedig a város legnagyobb szállodájaként üzemel ezentúl.”

mercuretokaj
Egy csipetnyi retro

A Mercure Tokaj Center nem csak külsejében illeszkedik a festői zöld tájhoz, de a márkához híven nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra is. Nem használ műanyag italos palackokat: minden minibárban kizárólag üveges italokkal találkozhatnak majd a vendégek, a szálloda más részein pedig újrahasznosított palackokban szolgálnak fel szénsavmentes és szénsavas vizet. Az egyszer használatos műanyag termékeket is kerüli a Mercure, és a papír alapú tájékoztatókat is digitális eszközökkel váltják fel.

“Különösen nagy öröm számunkra, hogy az egyik leghíresebb magyar borút és az egyik legnépszerűbb magyarországi turisztikai célpont ad otthont az első Budapesten kívüli Mercure hotelnek. Hiszünk abban, hogy minden vendéget megérint majd a hely szelleme és elnyeri tetszésüket a vidék és a szálloda is” – mondta Sabina Bartyzel, az Accor kelet-európai regionális igazgatója.

A Mercure Tokaj Center központi, Tisza-parti elhelyezkedése miatt a főbb látnivalók gyalog is könnyen elérhetők.

A Mercure TokajCenter pénteki átadóján részt vett többek közt Ináncsy Miklós, a Hotel Tokaj Kft. képviseletében, Posta György, Tokaj polgármestere, Koncz Zsófia országgyűlési képviselő és Horváth Péter, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt vezérigazgatója. További részletek a Turizmus.com cikkében olvashatók.

Kapcsolódó cikkek