Emlékszünk, hogy oktatta ki az ukrán menekült az őket érzéketlenül kérdezgető Orbán Viktort? – videó

Megosztás

A miniszterelnök kampánycélból az utóbbi napokban szeret a menekültek között tartózkodni, de ezúttal problémát jelent számára, hogy nem írták meg előre a beszédjét, a kérdéseit, ezért időnként egészen furcsa dolgokba szalad bele. A szociológus az emberségét keresi Orbánnak, de valahogy nem találja. A háttérben pedig a helikopter egy külön történet.

Orbán Viktorban semmilyen részvét nincs az ukrán menekültek iránt. Ékesen bizonyítják ezt azok a videók, amiket maga a miniszterelnök tett ki a Facebook oldalára. Erre hívta fel a figyelmet a Pestibulvar.hu. Vásárhelyi Mária szociológusnak feltűnt, hogy ezeken a felvételeken

ORBÁN ABSZOLÚT ÉRZÉKETLENÜL REAGÁL A HÁBORÚ ELŐL MENEKÜLŐK MEGRÁZÓ BESZÁMOLÓIRA.

A Nyilvánosság Klub ügyvivője azt írja: „szabályosan kirázza a hideg” attól, ahogy a miniszterelnök Tarpán, a polgármester házának udvarán könnyes szemű, síró asszonyok gyűrűjében zupás őrmesterként teszi fel egymás után pattogó kérdéseit. „Na és honnan jöttek?” – kérdezi Orbán, és amikor a menekültek válaszolnak, hogy Zaporizsjéből, a kormányfő „empatikusan” csak annyit mond: „Az jó messze van”. Majd igyekszik érdeklődőnek tűnni: „És hány gyerek van?” Öt – feleli az egyik nő. „Öt. Az jó.” – válaszolja Orbán még mindig a részvét legkisebb jele nélkül.

AZ EGYIK MENEKÜLTBEN AKKOR PATTANHATOTT EL VALAMI, AMIKOR ORBÁN AZT KÉRDEZTE, ŐRZI-E VALAKI A HÁZUKAT.

A videón jól látszik, hogy az egyik asszony meg sem tud szólalni, csak az arcát a tenyerébe temetve zokog.

Egy másik nő mindössze annyit tud mondani, hogy a „a helyzet nagyon nehéz”. Ám

EGY MENEKÜLT ASSZONY EGYETLEN MONDATTAL KIOKTATTA A RÉSZVÉT NÉLKÜL KÉRDEZGETŐ ORBÁNT: „NEM A LAKÁSRÓL KELL GONDOLKODNI, HANEM AZ ÉLETRŐL!”

Vásárhelyi Mária szerint Orbán arca mindvégig rezzenéstelen, semmiféle együttérzés, szomorúság, könyörület, részvét nem látszik rajta. „A felvételekről üvölt, hogy ezek is kizárólag róla szólnak, a szerepről, amelyről úgy gondolja, hogy az adott helyzetben el kell játszania, látszik, hogy már képtelen reagálni az emberi fájdalomra, szenvedésre, ha voltak is valaha, mára az együttérzés szikrái is kihunytak benne. Minden pillanat kizárólag róla szól, semmiféle reális kapcsolata nincs az őt körülvevő világgal.”

A szociológus úgy véli, a miniszterelnök csak eljátssza az adott helyzetben megkívánt szerepet. Vásárhelyi Mária szerint

ORBÁN ÉRZÉKETLEN, MINT A CSALÁDI BÁNYÁBÓL KITERMELT KŐ.

Kapcsolódó cikkek