A kormány a nem sztrájkoló tanároknak mondott köszönetet, mert “nem illik most beszüntetni a munkát”

Megosztás

Háborús helyzet van, ezért az eddig is megalázott pedagógusok hagyjanak fel a munkabeszüntetéssel, hiszen most a menekültek ellátása fontosabb. Az az apróság senkit nem zavar, hogy a tanárok már hónapokkal ezelőtt lefektették követeléseiket, csak Orbánék folyamatosan és szándékosan húzták az időt. Most végre van mire hivatkozni is.

Mivel a szakszervezetek és a kormány már hónapok óta nem tud megállapodni, szombat délután ismét a Kossuth téren tüntettek a tanárok, hogy azonnali bérrendezést és a munkaterhek csökkentését követeljék. Március 16-án határozatlan idejű pedagógus-sztrájk indult.

Minderre az Emberi Erőforrások Minisztériuma annyit reagált, hogy köszönetet mondott a tanároknak, „akiknek elsöprő többsége gondolta úgy, hogy nem a sztrájknak van itt az ideje háború idején. A szerdai napon a tanárok 87 százaléka gondolta úgy, hogy most nem a sztrájknak van itt az ideje, köszönet ezért”.

A minisztériumi közlemény kiemeli, hogy „a sztrájkban résztvevők száma lényegesen elmarad a januári sztrájkban résztvevőéktől, a hét folyamán pedig még tovább csökkent”. Azt már elfelejtették megemlíteni, hogy azóta a kormány hozott egy rendeletet, amivel gyakorlatilag lehetetlenné tette a tanároknak, hogy sztrájkoljanak.

Köszönet a tanároknak annak belátásáért, hogy nem a sztrájk a tiltakozás legalkalmasabb módja egy háborús helyzetben, amikor a szomszéd országban háború folyik és az iskolákban gondoskodni kell azokról a gyermekekről is, akik most érkeztek Magyarországra” – írta az Emmi.

Elismerték, hogy a tanárok követelései jogosak, azokkal a kormány is azonosulni tud, azonban arra kérik a pedagógus szakszervezeteket, hogy a háborúra való tekintettel – a mozdonyvezetőkhöz hasonlóan- fontolják meg a sztrájk felfüggesztését. Igaz, a tanárok már bőven az ukrajnai háború előtt kérték a bérrendezést. (444.hu)

A kormányzati vezetők véleményének margójára: Ha ennyire elismerik, hogy a tanárok követelései jogosak, akkor miért nem teszik meg a kellő lépéseket és teljesítik ezeket a követeléseket? Kell még néhány tízmilliárd valamelyik stadionra, vagy már odaígérték valamelyik NER-lovagnak egy új luxusszállodához? Gyorsan pontot tehetnének az ügy végére, ha meglenne hozzá a kormányzati akarat…

Kapcsolódó cikkek