Helyi összefogással Görömbölynél takarítottak el illegális hulladéklerakókat

Megosztás

Az önkéntesek a hétvégi szabadidejükből áldoztak egy nagy szeletet, hogy tisztább városban élhessünk.

Nem az első, nem is az utolsó alkalom ez, amikor a Görömbölyi Kulturális Egyesület zéró toleranciát hirdet az útszélen „felejtett” lomok számára – írja a Minap.hu. Az elharapódzó illegális szemétlerakatok csakhamar képesek belerondítani a természeti adottságai alapján különben vitán felül festői domboldalak miliőjébe.

– A környéken nagyon sok illegális szemétlerakat van, amiket szeretnék megtisztítani, mivel a görömbölyi családoknak ez a pincesor felkapott szabadidős helyszíne – fogalmazta meg az akció kezdete előtt Mezővári Attila, az egyesület elnöke motivációjukat.

A brigád ezt követően a nem messze húzódó, Görömbölyt Tapolcával összekötő földút mentén fölgyülemlett hulladékhalmoknak is hadat üzent. – Múlthéten már volt itt szedés, de így is maradt sajnos azért elég sok minden – utalt a visszatérő rendszerességgel tartott lakossági szemétgyűjtésekre az elnök, melyeknek az egyesületén kívül sokan mások is kezdeményezői Görömbölyön. Ez a fajta szemétszedés már nem az első alkalom a környéken, a helyiek gyakran lépnek fel, hogy tisztább környezetben élhessenek.

(A borítókép illusztráció)

Kapcsolódó cikkek