Bezár az OTP oroszországi bankja

Megosztás

Bejelentette az OTP, hogy gyakorlatilag leépíti az oroszországi leánybankját, miközben az ukrajnait továbbra is fenntartja, sőt, különféle adományokkal igyekszik segíteni a háborús helyzet enyhítésén. A bank csütörtökön közzétett közleménye így szól:

“Azon dolgozunk, hogy az ország pénzügyi infrastruktúrája, így a gazdaság egésze működőképes maradjon a háborús körülmények között is. Ukrajnai leánybankunk tevékenységének fenntartása mellett több millió eurós támogatással, tárgyi adományokkal, munkatársaink és ügyfeleink körében indított több százezer euró értékű humanitárius adománygyűjtéssel, és 160 menekült elszállásolásával, ellátásával járulunk hozzá a válsághelyzet kezeléséhez. Oroszországi leánybankunk működését teljes mértékben alárendeljük a nemzetközi szankciós előírásoknak”

– közölte a vállalat.

Az oroszországi leánybankot illetően éles a váltás, március elején ugyanis az OTP-csoport 2021-es évre vonatkozó üzleti jelentése bemutatásakor Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója arról beszélt, mind Ukrajnában, mind Oroszországban van jövője a banknak, arra számítanak, hosszú távon működni tudnak.

Kapcsolódó cikkek