Tanítani akarunk – új számmal támogatja a pedagógusokat a noÁr Mozgalom

Megosztás

A szerdán kezdődő tanársztrájk előtt jelent meg az új klip, amelynek célja, hogy minél több erőt adjanak a pedagógustársadalomnak ahhoz, hogy megbecsülést és tiszteletet vívjanak ki maguknak.

Mint a klip leírásában olvasható: a noÁr Mozgalomnak – amelynek alapítója, Molnár Áron korábban Miskolcon is járt – négy évvel ezelőtt lett önálló ügye az oktatás. A “Tanítani akarunk” című számuk és klipük célja, hogy minél több erőt adjanak a pedagógustársadalomnak ahhoz, hogy megbecsülést és tiszteletet vívjanak ki maguknak.

“Az oktatás nem jobb vagy bal oldal kérdése. Az oktatás jövője, az ország jövőjének tartópillére. Rajtunk múlik mennyire lesz erős ez az oszlop! A bérrendezés és a megbecsülés ma csak álom a tanároknak és pedagógusoknak. Azért kell összefognunk, hogy ez evidencia legyen. Meggyőződésünk, hogy a mostani helyzet tarthatatlan, a kormánynak kötelessége lenne komolyan vennie a pedagógusok, óvodapedagógusok és tanárok követeléseit és figyelembe venni azt, hogy a sztrájk alapjog, amitől nem foszthatják meg sem őket, sem semmilyen más társadalmi csoportot!” – olvasható a leírásban.

Íme, a klip és a szám:

Kapcsolódó cikkek