Tolcsvay kiakadt: Az általam ’73-ban megzenésített Petőfi-versben nem volt “oh yeah” – videó

Megosztás

Egyéni munkáról nem beszélhetünk a Nemzeti Dal felújított, “fideszes” variánsával kapcsolatban, mivel nagyrészt megegyezik Tolcsvay László méltán híres, 1973-ban megzenésített Nemzeti Dalával. Ugyanakkor kénytelen volt megszólalni a kormányzati ihletésű zenei újítással kapcsolatban, leginkább a yeah miatt.

Tolcsvay László, a Nemzeti Dal megzenésítője vasárnap egy Facebook-posztban jelezte, hogy bár két éve semmit sem posztol, most úgy érzi, „meg lett szólítva”, ezért leírta:

„Nem működtem közre a Nemzeti dal »fiatalításának« létrehozásában. Az ötletgazdákat nem ismerem, sose találkoztam velük. Ha tudtam volna az »akcióról« az eredeti dallam éneklését kértem volna, a kortársaimtól is! Az én általam ‘73-ban megzenésített Petőfi versben nem volt »yeah«, hiszen MAGYARUL írta. Szomorú vagyok.”

A napokban „kiváló szórakoztató termék készült a Nemzeti dal megírásának 174. évfordulójára, de nem is maga a szám a nagy szám benne, hanem a videoklip”, amiben Pataki Attila, Sasvári Sándor, Nagy Feró, Varga Miklós, Réthy Zsazsa, Varga Vivien, Muri Enikő, illetve az egészet kitaláló duó, Nagy Szilárd és Dr Ragány Misa szerepel, és azt éneklik:

ÓÓÓÓÓH, YEAHHH, a magyarok istenére.

Bár nem könnyű megemészteni a korábbi remek alkotás után ezt a furcsa, egyértelműen kormányzati hátterű csökevényt megismernünk, aki esetleg nem hallotta eddig, íme a “mestermű”.

(444.hu)

Kapcsolódó cikkek