Vasvillával támadt volt élettársa költöztetőire a borsodi asszony

Megosztás

A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 49 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt. Az elkövető 2021. szeptember közepén, este, egy borsodi kistelepülésen úgy próbálta megakadályozni élettársa elköltözését, hogy karjánál fogva igyekezett kirángatni a gépjármű hátsó üléséről, majd egy vasvillát vett elő és azzal betörte a hátsó szélvédőt.

A vádirat szerint a férfi és a sértett két évig élt élettársi kapcsolatban egy borsodi kistelepülésen. Az asszony úgy döntött, hogy a kapcsolatuk megromlása miatt elhagyja társát. Ezt azonban eltitkolta, elköltözését úgy szervezte meg, hogy telefonon kérte meg a lányát arra, hogy autóval jöjjön érte.

2021. szeptember közepén, az esti órákban, a lány az élettársával együtt megérkezett a házhoz. Az asszony beült a hátsó ülésre, a vádlott azonban észrevette, ezért mielőtt elindultak volna, kinyitotta az ajtót, a karjánál fogva megfogta az élettársát, és elkezdte kirángatni az autóból. A sértett lánya felszólította a férfit, hogy engedje el az anyját, majd a ruházatánál fogva megpróbálta a vádlottat elhúzni. Ezután a lány élettársa lépett a vádlott mögé, hátulról átkarolta, így odébb terelte az autótól, de a férfi közben elesett.

Amikor a férfi felállt, beszaladt az udvarra, a nyári konyhából magához vett egy vasvillát, melyet látva a sértett lánya és élettársa ijedtükben elfutottak. Az elkövető a vasvillával betörte az autó hátsó szélvédőjét. A sértett lánya értesítette a rendőrséget, akik az elkövetőt előállították.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Kapcsolódó cikkek