A turbókörforgalom építése miatti új forgalmi rend az első napon hazavágta a miskolci közlekedést – videó

Megosztás

Pedig jó ideje beharangozták már rengeteg fórumon, hogy hétfőtől jó időre megváltozik a közlekedés a városban, mégis sok autóst felkészületlenül ért a dolog. Nem kellett sok idő és több utca is hosszasan bedugult. Egyelőre nem találtak megfelelő alternatív útvonalakat a közlekedők. Minden nap ilyen lesz?

Torlódásokat és dugókat hozott a belvárosban a turbókörforgalom kivitelezésének első hétköznapja. Munkatársaink tapasztalatai szerint hétfőn reggel főként a Corvin, a Görgey Artúr, a Király és a Dankó Pista utcán okozott problémát a beruházás miatti új forgalmi rend. De természetesen a Szemere Bertalan, a Lévay József és a Soltész-Nagy Kálmán utcákon is jóval élénkebb a forgalom.

Hasonló tapasztalatokról számolt be a minap.hu-nak a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője is. Molnár Emil rendőr alezredes elmondta, a hétfő reggel alapján úgy érezték, hogy a miskolci autósok nem igazán tájékozódtak az új helyzetről, noha a helyi sajtó nagyjából egy hete erről cikkezik.

– A felkészülés nem sikerült tökéletesen, a frissen kialakított forgalmi rendet nem nagyon vették figyelembe a közlekedők. Az egyik legnagyobb problémát az okozta, hogy sokan behajtanak a Vörösmarty útra a Corvin irányából azzal a szándékból, hogy mint eddig, majd ők át tudnak menni a Király utcai kereszteződésen. Ez viszont az építkezés miatt nincs a lehetőségek között. A kollégáimnak jelentős energiát kellett arra fordítani, hogy a szabálysértéseket megelőzzék – mondta a rendőr alezredes. 

Molnár Emil szerint ugyanis a lezárásba ütközve sokan gondolták úgy, hogy a Vörösmarty utcai Coop áruház melletti kis utcán keresztül kerülik ki a lezárt kereszteződést. Ezt a régi forgalmi rend alapján meg is tehették, csakhogy az utca egyirányúsága most megfordult, most csak a másik irányból lehet behajtani. 

Sok a szabálytalankodó

„Bár a kollégáim felhívták erre az autósok figyelmét, sok autós azt mondta a rendőröknek, hogy egy-egy közeli címre mennek, aztán persze forgalommal szemben próbáltak behajtani a tiltó tábla után is. Persze a kollégáim elirányították őket. Ha ezt a terhet nem raknák rá a kollégáimra és szabályosan közlekednének, már az segítség lenne nekünk” – hangsúlyozta az osztályvezető, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a célforgalom kivételével a legjobb lenne most teljesen elkerülni ezt a szakaszt és segíthet az is, ha átmenetileg kicsit korábban indulnának el a reggeli órákban az autókkal közlekedők. 

Nagy gond van még a Dankó Pista utcán is – tette hozzá Molnár Emil – ugyanis az utca meglehetősen szűk és nem bírja el az ott megjelenő forgalmat. Kerülőútvonal lenne persze a Lévay utca is – ahogyan arról írtunk is – de a rendőrség és munkatársaink is úgy tapasztalták, idáig csak kevesen mennek el. 

Talán csak az első néhány munkanap lesz nehéz, utána mindenki megszokja az új forgalmi rendet. Reméljük.

Késtek a buszok is

A turbókörforgalom kivitelezése miatt vasárnap reggel hétkor zárták le a Vörösmarty utca kereszteződést a Corvin és a Soltész-Nagy Kálmán utcák irányából is, a Király utca pedig augusztusig, a kivitelezés végéig kétszer egy sávosra szűkült.  

Kapcsolódó cikkek