Feltörték az orosz csatornákat sugárzó műholdat és valós háborús képsorokat mutattak be rajtuk a propaganda helyett

Megosztás

Az Anonymous hackercsoport a háború kitörésének napján hadat üzent Putyinéknak. Ezzel a meghekkeléssel igyekeznek bemutatni az orosz embereknek a valóságot is, akik kizárólag a Kreml által szigorúan felügyelt és előírt propagandahírekkel szembesülhettek eddig. Valószínűleg rendszeressé válnak ezek az akciók.

Feltörte az Anonymous hackercsoport vasárnap este az orosz Express műholdról sugárzott orosz propagandacsatornákat, a Rosszija 24-et, az 1-es csatornát, a Moszkva 24-et és az RT francia verzióját – számolt be a Népszava online kiadása.

A hackerek a háborús hadszíntérről származó, valódi képsorokat mutattak be az orosz nézőknek, akik az ukrajnai háborúról eddig csak az állami propaganda hazugságaiból értesülhetnek. Az Anonymous egy üzenetet is közzétett, mely szerint az orosz „átlagpolgár” ellenzi Oroszország ukrajnai agresszióját, és ez csak Putyin „bűnöző és önkényes” rendszerének az érdekeit szolgálja.

Az esetről az Anonymus egy videót is közzétett a Twitter-csatornáján:

Az Anonymus egyúttal feltört két, a Netflixhez hasonló orosz streaming szolgáltatást, a Winket és az Ivit is. A hackercsoport még a háború kitörése után üzent hadat a Kremlnek. Közben egyre inkább úgy tűnik, hogy Oroszország tényleg teljes egészében készül leválni a világhálóról. (Media1)

Kapcsolódó cikkek