Elképesztő: megjelentek a taxis hiénák az ukrán határnál, hogy horrorösszegért fuvarozzák a menekülteket

Megosztás

Egész vagyont kérnek el egy néhány kilométeres utaztatásért, a fővárosba pedig egy gyengébb fizetés a fuvar ára. Döbbenetes, hogy vannak, akik még az ilyen nehéz helyzetbe kerültek esetében is csak a lehúzást látják.

Vannak akik üzletet csinálnak az ukrán menekülthullámból. A magyar határ mentén megjelentek a taxishiénák, akik elképesztő összegekért szállítják a háború elől menekülőket Budapestre – írja a Budapestkornyeke.hu.

Hiéna taxisok

Az ukrán-magyar határon megnövekedett menekültáradattal egyidőben megérkeztek a taxis hiénák is. A Migration Ad nevű civil szervezet szerint a vannak olyan mezítlábas taxisok, akik 150 ezer forintért viszik el a gyalog érkezőket Budapestre.

A Segítségnyújtás (Ukrajna) nevű Facebook csoportban is azt írta egy kárpátaljai magyar, hogy az egyik fiatal fiút, aki a sorozás elől menekült el Ukrajnából egyedül, egy taxis pár 10 kilométert vitte, majd a fuvarért 15 ezer forintot kért.

A Migration Aid szeretne ehhez egy alternatívát nyújtani, főleg azoknak, akik ezt nem engedhetik meg maguknak. Emiatt nagy kapacitású (7-9 fő) gépkocsikat keresnek (sofőrrel), akik akár a helyi vonatállomásra, akár Budapestre tudnak szállítani embereket.

A szervezet olyan önkénteseket keres, akik vagy az ukrán határ mentén élnek (Záhony, Kisvárda, Vásárosnamény, Tiszabecs stb.), vagy az ország más területeiről készek akár több napra a térségbe utazni. Az önkéntesek feladata, hogy a határ közeli magyar területeken vizet, élelmiszert, esetleg ruhaneműt osszanak rászoruló menekülteknek.

Kapcsolódó cikkek