Négymilliárd forintnyi közpénzből zajlik a természetpusztítás Sátoraljaújhelyen

Megosztás

A Fertő-tavihoz és a Balaton-felvidékhez hasonló természetpusztítást kezdett a Fidesz-KDNP Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is, mindezt szokás szerint brutálisan túlárazva, közpénzből.

A Párbeszéd Magyarországért frakcióvezető-helyettese és Erdei Sándor Zsolt, ellenzéki jelölt járták be a vidéket és ijesztő látvány tárult a szemük elé. Erről a Facebookon számolt be Kocsis-Cake Olivio.

“Itt már nem száll a kakukk fészkére – természetpusztítás 4 milliárd forintnyi közpénzből

🍂 Tegnap Sátoraljaújhely hegyei közt jártunk a térség legesélyesebb képviselőjelöltjével, Erdei Sándor Zsolttal. Látogatásunk egyik apropóját az a természetpusztítás adta, amihez hasonlót láthatunk a Fertő-tónál vagy a Balaton-felvidéken, azonban ilyen látványra én sem számítottam. Látni a kikopaszított hegyoldal egy darabját, de lássuk, konkrétan mi is ennek az „indoka”!

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek, út, fa és természet

🍂 A térség turisztikai fejlesztésére a kormány négy év alatt 150 milliárd forintot szán, ennek része egy világrekorder, 700 méter hosszú és 80 méter magas függőhíd megépítése is, ami az első körben beharangozott árat több mint egymilliárddal lépte túl, és kerül így 4 milliárd forintba. A beruházó cég egyébként stadionok árnyékolásával került be a gazdasági életbe, hasonló projektekkel még nem foglalkoztak, de a lényeg, hogy akinek van köze stadionokhoz, ott a referencia nem számít.

🍂 A túlárazás mellett nem elhanyagolható tény, hogy a függőhíd lakóházak felett fog átvezetni, ami ellen hiába pereltek a lakosok, de ahogy azt a legtöbb fideszes projektnél megszokhattuk, ehhez is több hektárnyi erdőt le kellett tarolni, a még kivágandó fákat pedig feltűnő sárga festékkel jelölték meg. Szintén nem meglepő, hogy az előzetes tanulmány szerzője szerint a beruházás „a lehető legkisebb természeti beavatkozás mentén halad előre”, „a vizsgált terület természetvédelmi funkciója pedig elhanyagolható”.

🍂 Azonban a kedvenc indokom mégiscsak az, hogy a tanulmánykészítő járt egy csendes-óceáni szigeten, ahol nagy ámulatára az őserdei üveghíd teljesen belesimult a környezetbe. Persze, teljesen hihető, hogy napi több ezer turista és autóforgalom teljesen közömbös egy erdő élővilágának, ezzel aztán meg lehet győzni az embert… A lényeg, hogy bár az ország legszegényebb térségéről van szó, függőhídra, libegőre és a fideszes képviselő borászatára jut pénz, a többi meg úgyis kit érdekel?

A zempléni emberek jövője is az áprilisi választáson múlik, ezért is kérem Sátoraljaújhely és környéke lakóit, hogy voksukat Erdei Sándor Zsoltra adják le!”

Lehet, hogy egy kép erről: fa és természet
Lehet, hogy egy kép erről: természet és fa
Lehet, hogy egy kép erről: fa, természet és út

Kapcsolódó cikkek