Riz Gábor, a “hallgatag biztos”

Megosztás

Az Ezkellmagazin.hu új cikksorozatot indított, melyben górcső alá veszik a magyar országgyűlési képviselőjelöltjeket, köztük természetesen Borsod-Abaúj-Zemplén megye mind a hét választókerületében indulókat is.

A Fidesz is közzétette, kiket küld csatába az áprilisi országgyűlési választásokon. A legtöbb helyen nincs meglepetés, a régi ember próbál újrázni. Ez lehetőséget ad arra, hogy megnézzük, ki mit tett le a választókerülete asztalára az utóbbi négy évben (illetve az azt megelőző időben). Mert azt, hogy az ígéretek valósak vagy hamisak, a korábbi cselekedetek alapján meg lehet ítélni.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3. számú választókerületében Riz Gábort indítja a Fidesz. 

Riz Gábor lassan 12 éve képviselő a parlamentben, ahol számos bizottságban dolgozott. Emellett 2015 óta – egy bő év szünettel – folyamatosan valamelyik minisztérium miniszteri biztosa is. Mindezek ellenére kevés eredmény köthető a nevéhez, az leginkább akkor kerül az országos hírekbe, mikor Ózdon gyárak zárnak be, vagy a választások kapcsán születő riportok keretében a helyi lakosság kiszolgáltatott életkörülményei kerülnek bemutatásra.

A fideszes képviselő kifejezetten keveset szólal fel a parlamentben: szűk 12 év alatt mindössze 59 alkalommal került erre sor (2022 januárjáig). Ugyanakkor amikor megszólal, akkor legalább Ózdról beszél. Az általa képviselt terület ennek ellenére mégis számos problémával küzd, melyek közül kiemelendő, hogy rövid időn belül két gyár is bezárt. Az ABB 2020 februárjában, a Johnson Electric pedig 2021 márciusában közölte, hogy lehúzza az ózdi üzem rolóját. Bár a kormány megpróbálta csillapítani a mintegy 2000 munkahely megszűnésének hatásait, intézkedései eddig sikertelennek bizonyultak

Ha érdekli a teljes cikk, látogasson el az Ez Kell Magazin weboldalára!

Kapcsolódó cikkek