Matolcsy fia egy közpénzből, 1,3 milliárdért vásárolt palotában lakik, ami elvileg kutatóközpontnak készült volna?

Megosztás

Úgy tűnik, a jegybankelnök fiát saját párja buktatta le néhány közösségi médiás fotóval. De ez sem fogja több millió magyar ingerküszöbét megütni.

„Matolcsy György fia, Ádám lakik abban az 1,3 milliárd (!) forintot érő palotában, amit a Nemzeti Bank alapítványa vásárolt „kutatóközpontnak”. Matolcsy Ádámot új feleségének közösségi média fotói buktatták le: „újra otthon” képaláírású fotója egy olyan szobában készült, amely jellegzetes, egyedi ablakai alapján kívülről is beazonosítható”

– írja Facebookon Hadházy Ákos független képviselő, aki fotókat is mellékelt.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és szabadtéri
Lehet, hogy egy kép erről: személy, gyermek, állás és , szöveg, amely így szól: „↓ 1/2 一 ↑ ked by by and others och 02.02.22 home sweet home co..”
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, álló és belső tér

Bejegyzését azzal folytatta, hogy „a luxusvillát 2015-ben az Önök pénzéből vette a Nemzeti Bank alapítványa”, ehhez hozzátette, „leginkább abból a gigantikus nyereségből, amit a devizatartalék forintosításakor szerzett”. Vagyis a független ellenzéki képviselő szerint ez az az épület, amelyet 2015-ben vásárolt 1,3 milliárd forintért a Nemzeti Bank alapítványa, a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány.

Hadházy azt írja, a házat „néhány év múlva eladták, most papíron Matolcsy Ádám barátjának Felis nevű magántőkealapjának érdekeltségébe tartozik”. A független ellenzéki képviselő szerint „Száraz István könnyen megvehette az ingatlant, mert a cége a Nemzeti Banktól rendszeresen kap milliárdos megrendeléseket kommunikációs munkákra”. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek