Jézsó Gábor és Koncz Zsófia párharca az egyik legfontosabb összecsapás lehet a választásokon

Megosztás

A tiszaújvárosi központú 6-os borsodi választókerületben másfél éve több mint 50 százalékot szerzett az időközi választáson a fideszes jelölt, de most más lehet a kimenetel.

A 444.hu összegyűjtött tíz kulcsfontosságú párharcot az áprilisi országgyűlési választásokat illetően, s ebbe bizony bekerült a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os körzet is. Mint írják, az ellenzék kevés olyan körzetben számít esélyesnek, amely szinte csak kistepelülésekből áll, ez az egyik kivétel, amit nagyon fontos lenne megnyernie.

A választókerületben több mint 76 ezer választó él itt, a két legnagyobb település Tiszaújváros 12 ezer és Szerencs 7400 szavazóval, és van még 39 további kistelepülése a körzetnek.

A lap felidézi, hogy a 2020-as időközi választáson Koncz Zsófia nyert 50,51 százalékkal, pedig az ellenzék összefogott ellene, akkor a jobbikos Bíró Lászlót indítva. Bíróról az akkori kampány idején kiderült, hogy korábban antiszemita kommenteket írt. Sokáig úgy tűnt, hogy az előválasztáson is indul, de végül visszalépett, és Jézsó ellenjelölt nélkül lett az ellenzék embere.

Koncz és Jézsó kapcsán is kiemeli az írás, hogy igen aktív jelöltek, viszont a facebookos követői bázisban óriási az eltérés a kormánypárti jelölt javára: neki 40 ezer, ellenzéki kihívójának mindössze alig 800 követője van.

A megyei jelölteket, köztük Koncz Zsófiát és Jézsó Gábort is, ebben a cikkünkben mutattuk be részletesen.

via 444.hu

Kapcsolódó cikkek