A sérült Hegedűs pótlására új játékost igazolt a DVTK

Megosztás

Továbbra is komolyak a klub feljutási szándékai, így a sajnálatos sérülés után egyértelmű volt, hogy erősíteni kell. Belényesi Csaba érkezett Diósgyőrbe.

Belényesi Csaba Debrecenben született, a LOKI Focisuli színeiben kezdett focizni, majd 14 évesen a Puskás Akadémiához igazolt, amely akkoriban a Videoton FC partnereként a fehérvári utánpótlást működtette. Végigjárta az utánpótlás csapatokat, 2013-ban bemutatkozott az NB III.-ban a Videoton tartalék csapatában is.

2014 nyarán, mindössze 20 esztendősen először Gyulára, majd Cigándra igazolt, a következő pontvadászatot azonban már az NB III.-as Putnok FC mezében kezdte meg. 2016-tól három éven át erősítette a Kazincbarcikát. 2019-ben visszatért szülővárosába, játszott a DVSC első és második csapatában, valamint a DEAC-ban is. 2021 januárjában Dorogra vezetett az útja, de nyártól már a Kecskeméti TE csapatát erősítette, ahol 19 mérkőzésen három gólt szerzett.

– Szeretném megköszönni a Kecskemétnek ezt a fél évet, hiszen, ha ez a pár hónap nem így sikerül, akkor valószínűleg ez a lehetőség sem adódott volna számomra – nyilatkozta Belényesi Csaba. – Izgatott vagyok, szeretnék minél nagyobb sikereket elérni a Diósgyőrrel. Pontosan tudom, hogy hová érkeztem, a DVTK egy nagy múltú klub, várom a közös munkát. Ismerem a várost, a közeg és a környezet nem új számomra, voltam itt több alkalommal a lelátón meccset nézni, most pedig szeretném a pályán bebizonyítani, hogy helyem van a csapatban.  

– Hegedűs János sajnálatos sérülése után nem maradhattunk tétlenek, hiszen a célunk továbbra is az, hogy feljussunk az első osztályba – tette hozzá Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – Azért is igazoltuk le Csabát, hogy a védelemben újra megfelelő legyen a konkurenciaharc. Több labdarúgó is a látókörünkbe került, de mi elsősorban ballábas játékost akartunk, hiszen a mi belső védőink jobblábasak, szerettük volna ezáltal a repertoárt is növelni. Olyan védőt kerestünk, aki folyamatosan játékban volt, jó teljesítményt nyújtott és azonnal bevethető. Csaba ezeknek a kritériumoknak egyaránt megfelelt. Erről a szerdai kupameccsen személyesen is meggyőződhettem, hiszen a Honvéd ellen is jól játszott, sőt gólt is lőtt. Bár azonnal bevethető, mégsem fog az első mérkőzésen pályára lépni. Tudjuk, hogy nem csak mi kerültünk nehéz helyzetbe Hegedűs János kiválásával, hanem most a KTE is Csabi távozásával. Bár Belényesi Csabát a DVTK kivásárolta élő szerződéséből, megértjük, hogy a kecskemétiek ezzel nem kerültek könnyű helyzetbe, ezért is döntöttünk úgy, hogy nem lép pályára hétfőn.

(Dvtk.eu)

Kapcsolódó cikkek